Mobilizare bună pe șantierul Drumului Expres Brăila-Galați. Când va fi dat în folosință VIDEO

Mobilizare bună pe șantierul Drumului Expres Brăila-Galați. Când va fi dat în folosință VIDEO

Este mobilizare bună pe șantierul drumului expres Brăila-Galați, anunță Cristian Pistol, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Constructorul a mobilizat pe șantier 500 de muncitori și 12 macarale de mare tonaj.

Zeci de utilaje si sute de muncitori pe șantierul Drumului Expres Brăila-Galați FOTO: CNAIR

„Mobilizare bună pe șantierul drumului expres Brăila-Galați! Lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 80%, iar constructuctorul român (Spedition UMB) montează rinzi la structura complexă de pe traseul drumului expres. Această structură, formată dintr-un viaduct care traversează denivelat calea ferată și dintr-un pod peste râul Siret, are o lungime totală de 1.780 m (din care 300 m este lungimea podului hobanat)”, a scris Cristian Pistol directorul CNAIR, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, în paralel, se lucrează la terasamente unde urmează așternerea balastului stabilizat și a straturilor asfaltice.

„În șantier, constructorul a mobilizat 500 de muncitori și 12 macarale de mare tonaj. Construcția drumului expres Brăila-Galați (10,77 km) trebuie finalizată pănă la sfârșitul acestui an (2024)”, precizează conducerea CNAIR.

Valoarea contractului este de 371,41 milioane de lei (fără TVA), iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene nerambursabile.

În ianuarie 2024, Asociația Pro Infrastructură anunța că Drumul Expres Brăila-Galați va fi finalizat, cel mai probabil, în decembrie 2024, însă termenul poate fi extins: „Va fi teribil de dificil să finalizeze în 12 luni ce a mai rămas din structura-mamut cu hobanat peste Siret”.

Drumul expres Brăila-Galați FOTO: Arhivă, Pro infrastructura

Drumul expres Brăila-Galați FOTO: Arhivă, Pro infrastructura

„DEx6 Galați-Brăila a fost promis total iresponsabil de Grindeanu pentru 2023 (!) deși termenul este decembrie 2024 și, la fel ca pe DEx12, poate fi extins lejer în 2025. Chiar dacă vorbim de forța celor de la UMB, va fi teribil de dificil să finalizeze în 12 luni ce a mai rămas din structura-mamut cu hobanat peste Siret și viaducte complicate peste căile ferate din zonă”, a anunțat Asociația Pro Infrastructură.

Drumul Expres Brăila-Galați cu o lungime de 10 kilometri este la 78% execuție.

Pe 1 noiembrie 2023, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că inaugurarea va fi făcută în mai 2024. Inițial, pentru DEx6 Galați-Brăila a fost lansat și termenul de decembrie 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat