Moda italiană, dictată de AI și Papa Francisc. Suveranul Pontif, văzut în cea mai bizară ținută FOTO

Moda italiană, dictată de AI și Papa Francisc. Suveranul Pontif, văzut în cea mai bizară ținută FOTO

O imagine bizară cu Papa Francisc , face furori pe internet. Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, apare îmbrăcat într-o haină pufă albă cu paragate, strânsă în talie și, aparent, purtată cu alte haine de iarnă. Internauții au fost șocați de abaterea drastică de la regaliile tipice: halate, stole și pălării înalte, ascuțite.

Papa Francisc, în timpul slujbei FOTO Arhivă

Ținuta a făcut valuri pe internet și a stârnit o serie de întrebări amuzante precum: Are Papa un stilist nou?”, „A avut întotdeauna un stilist? sau A fost look-ul inspirat de dansatorii de la spectacolul Superbowl al Rihannei?, scrie CNN.

Cu toate acestea, mai mult decât orice, utilizatorii rețelelor de socializare au afirmat că nu le vine a crede că imaginea este reală. Și au avut dreptate!

Papa de la Roma, îmbrăcat de inteligența artificială

De atunci, Twitter a atașat o notă de subsol contextuală, la câteva dintre cele mai populare tweet-uri, clarificând că imaginea este generată de inteligență artificială. Fotografia, devenită virală, a fost creată folosind instrumentul software Midjourney. Un muncitor în construcții, în vârstă de 31 de ani, din Chicago și-a revendicat dreptul de proprietate asupra acesteia.

Se pare, așadar, că instrumentele de imagistică AI devin tot mai sofisticate. Tehnologia, care generează imagini pe baza solicitărilor de text ale utilizatorilor, a fost folosită pentru a proiecta inclusiv prezentări de modă incluzive, pentru a crea romane întregi și chiar pentru a ajuta la proiectarea unor noi forme de arhitectură.

Pe măsură ce AI se dezvoltă și imaginile „fake”, iar ele devin mai convingătoare, mulți oameni sunt îngrijorați de implicațiile etice. Noua tehnologie poate plasa diferite personalități în scenarii inventate, care pot fi defăinătoare sau rău intenționate. Acest lucru va duce foarte ușor, în viitorul apropiat, la apariția știrilor false.

Chiar săptămâna trecută, fotografiile generate de inteligență artificială cu Donald Trump arestat s-au răspândit cu o viteză incredibilă, cu atât mai mult cu cât fostul președinte a scris pe rețelele de socializare că se așteaptă să fie pus sub acuzare.

AI și viitorul modei

Din moment ce îmbrăcămintea reprezintă o formă importantă de auto-exprimare, o ținută generată de inteligență artificială ar putea nu numai să diminueze puterea și mesajele pe care haine le transmit, ci chiar să ne submineze personalitate.

În papalitate, fiecare haină are o semnificație religioasă . Culoarea veșmintelor Papei este special aleasă pentru a se alinia cu anumite sărbători: roșul poate fi purtat doar în anumite ocazii, cum ar fi Duminica Floriilor, Vinerea Mare și Rusaliile, deoarece reprezintă sângele lui Isus Hristos, în timp ce rozul este purtat doar de două ori pe fiecare an. Ca atare, imaginile false ale Papei purtând anumite haine în afara acestor contexte – sau în nenumărate altele – ar putea fi jignitoare pentru comunitatea catolică.

Modificarea digitală a ținutei cuiva ar putea avea, de asemenea, un prejudiciu de durată asupra reputației. Un exemplu în acest sens este și o fotografie trucată din anul 2005, care o înfățișa pe Paris Hilton într-un club de noapte, purtând un maiou cu textul „Stop Being Poor” (nu mai fiți săraci).

Ea a făcut referire public la imaginea falsă, în 2021, insistând că oamenii nu ar trebui să „credă tot ce citesc”. Piesa vestimentară provenea, de fapt, dintr-o colecție de modă creată de sora lui Hilton, Nicky, iar textul era „Stop Being Desperate” (nu mai fiți disperați).

În timpul unei conferințe, de luni, la Vatican, Papa Francisc a abordat apariția tehnologiei AI și i-a îndemnat pe oamenii de știință să ia în considerare impactul ei asupra omenirii, cu toate că nu a făcut referire, în mod, la falsificarea propriei sale înfățișări).

Sunt convins că dezvoltarea inteligenței artificiale și a învățării automate au potențialul de a contribui într-un mod pozitiv la viitorul umanității”, a spus Francisc, înainte de a adăuga: „Sunt sigur că acest potențial va fi realizat doar dacă există o angajament constant și consecvent din partea celor care dezvoltă aceste tehnologii de a acționa în mod etic și responsabil.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria