Moderatori ai postului Fox News au „susținut” teza falsă a fraudării alegerilor din 2020, a admis Rupert Murdoch

Moderatori ai postului Fox News au „susținut” teza falsă a fraudării alegerilor din 2020, a admis Rupert Murdoch

Președintele Fox News, Rupert Murdoch, a admis sub jurământ că moderatori ai postului au „susținut” teza falsă a fostului președinte american Donald Trump precum că alegerile din 2020 au fost fraudate cu ajutorul mașinilor de vot.

Donald Trump a contestat rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 FOTO EPA-EFE

Depoziția sa a fost citată în cadrul procesului de defăimare intentat Fox News de către compania Dominion Voting Systems, producătorul mașinilor de vot electronic folosite în cadrul scrutinului prezidențial din 2020. Compania cere despăgubiri în valoare de 1,6 miliarde de dolari motivând că jurnaliștii postului au promovat afirmații false și teorii ale conspirației privind frauda cu ajutorul mașinilor de vot susținute de unii dintre avocații lui Trump. Procesul va avea loc în aprilie.

Privind în urmă, aș spune că mi-ar fi plăcut să fim mai fermi în a denunța acest lucru”, a declarat Murdoch în depoziția sa, potrivit The Guardian.

Moderatori ai postului Fox News ridiculizau în privat afirmațiile lui Trump comentând că acesta „se comportă ca un nebun”, în timp ce promovau pe post tezele privind fraudarea alegerilor.

„Este corect să spunem că ați avut îndoieli serioase privind orice afirmație de fraudă electorală masivă?" , se arată în depoziția obținută de Dominion, potrivit Bloomberg.

"Oh, da", a spus Murdoch.

"Și v-ați îndoit serios de la bun început?"

"Da", a răspuns Murdoch.

Reprezentanții companiei argumentează că depozițiile lui Murdoch și ale altora susțin afirmația sa conform căreia Fox a difuzat afirmațiile defăimătoare „cunoscând sau ignorând adevărul". În documente depuse anterior în instanță, Dominion a citat mesaje text și e-mailuri pentru a arăta că moderatori și directori știau că teoria era falsă, dar au continuat să o redea pe post.

Luni, Fox a denunțat cererea depusă de Dominion ca fiind o încercare de a „genera titluri”, în loc să prezinte argumente juridice valide.

Moțiunea lor de judecată sumară a adoptat o viziune extremă, fără suport, asupra legii defăimării care ar împiedica jurnaliștii să facă relatări de actualitate, iar eforturile lor de a defăima public postul FOX pentru că a acoperit și comentat acuzațiile unui președinte în exercițiu al Statelor Unite ar trebui să fie recunoscută pentru ceea ce este: o încălcare flagrantă a Primului Amendament", a argumentat Fox.

Murdoch a refuzat să îl ajute pe Trump după ce Fox a anunțat că Joe Biden a ieșit câștigător în Arizona, potrivit Dominion.

Prietenul meu Jared Kushner m-a sunat și mi-a spus: «Este groaznic», iar eu îl puteam auzi pe Trump țipând", a declarat Murdoch, potrivit dosarului. „Am răspuns: «Ei bine, cifrele sunt cifre»”.

Paul Ryan, fost președinte al Camerei Reprezentanților din SUA și membru al consiliului de administrație al Fox, a criticat comportamentul lui Trump într-un mesaj text trimis lui Rupert și fiului său, Lachlan Murdoch, pe 6 decembrie 2020, la aproximativ o lună după alegeri.

Intrăm într-o fază cu adevărat bizară în care [Trump] este convins de fapt de adevărul acestei farse și va face mai multe lucruri bizare pentru a invalida alegerile", a scris Ryan, potrivit dosarului Dominion.

În ianuarie 2021, după ce Fox News a fost acuzat că a contribuit la declanșarea revoltei de la Capitoliu, Rupert Murdoch a răspuns îngrijorărilor interne privind contribuția rețelei, spunându-i unui director de la Fox să schimbe direcția : „Vrem să facem din Trump o non persoană".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”