Moderna: Omicron ar putea evita protecția vaccinurilor actuale/Dacă va fi nevoie de un vaccin complet nou, va fi gata la începutul lui 2022

Moderna: Omicron ar putea evita protecția vaccinurilor actuale/Dacă va fi nevoie de un vaccin complet nou, va fi gata la începutul lui 2022

Directorul medical al Moderna Inc., Paul Burton, suspectează că noua variantă de coronavirus Omicron ar putea evita protecția vaccinurilor actuale și, în acest caz, o variantă modificată a vaccinului ar putea fi disponibilă la începutul anului viitor, notează Bloomberg .

"Ar trebui aflăm capacitatea actualului vaccin de a oferi protecție în următoarele două săptămâni", a declarat Burton duminică, la BBC.
"Dacă va trebui să facem un vaccin complet nou, cred că acest lucru se va întâmpla la începutul anului 2022 iar apoi va fi cu adevărat disponibil în cantități mari", a spus el.
"Ceea ce este remarcabil la vaccinurile cu ARNm, la platforma Moderna, este că ne putem mișca foarte repede", a spus el.
Compania de biotehnologie cu sediul în Cambridge, Massachusetts, a mobilizat "sute" de angajați la începutul zilei de joi, Ziua Recunoștinței în SUA, după ce s-a răspândit vestea despre varianta Omicron.
Protecția ar trebui să existe în continuare, în funcție de cât de mult timp în urmă a fost vaccinată o persoană, iar pentru moment cel mai bun sfat este de a face unul dintre vaccinurile actuale Covid-19, a spus Burton.
"Dacă sunteți indeciși și nu ați fost vaccinați, vaccinați-vă", a spus el.
"Acesta este un virus care pare periculos, dar cred că avem multe instrumente în arsenalul nostru acum pentru a-l combate", a adăugat Burton.
Apariția tulpinii Omicron a făcut ca țările să se grăbească să restricționeze călătoriile din Africa de Sud. Temerile că aceasta ar putea exacerba o creștere a Covidiei de iarnă în emisfera nordică și ar putea submina redresarea economică globală au trimis vineri un val de aversiune față de risc pe piețele globale.
Moderna a precizat vineri într-un comunicat că lucrează rapid pentru a testa actualul vaccin împotriva variantei Omicron și studiază doi variante de rapel.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Foarte interesante amănunte!

4 Lumea interlopă este în doliu

5 „Vladimir Putin a căzut pe scări și a făcut pe el”