Modificarea Legii privind exercitarea profesiei de avocat, promulgată de președintele Iohannis

Modificarea Legii privind exercitarea profesiei de avocat, promulgată de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea și completarea Legii 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, informează Administrația Prezidențială.

În ianuarie, Curtea Constituțională a României a respins ca neîntemeiată o obiecție de neconstituționalitate a unor dispoziții din Legea privind modificarea și completarea Legii 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

"S-a respins ca neîntemeiată, socotind majoritatea care am dat această soluție că textele din lege reușesc să facă un echilibru între dorința de a ocroti dreptul de apărare a celui apărat de avocat, relația specială care există între ei, dorința de a-l apăra și pe avocat, dar și interesul societății", declara atunci președintele CCR, Valer Dorneanu.

Dorneanu preciza că excepția de neconstituționalitate privea acte de percheziție legat de faptele care au făcut obiectul contractului de asistență juridică. "Se referea la faptul că există posibilitatea unor acte de percheziție cu privire la faptele care au făcut obiectul contractului de asistență juridică și a obligației avocatului de a sesiza când este vorba despre niște infracțiuni foarte grave", a spus Dorneanu.

Tot vineri, șeful statului a semnat decretele privind promulgarea:

—Legii pentru aprobarea OUG 46/2016 pentru completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal;

—Legii privind aprobarea OUG 12/2016 pentru modificarea alin. (4) al art. 241 din Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind aplicarea în domeniul transportului cu metroul a prevederilor Regulamentului (CE) 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători și de abrogare a Regulamentelor (CEE) 1191/69 și 1107/70 ale Consiliului;

—Legii privind aprobarea OUG 25/2016 pentru modificarea art.11 din OUG 21/2010 privind executarea serviciilor de aerofotogrammetrie și de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul României și executarea serviciilor de digitizare și actualizare a Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale;

—Legii pentru modificarea și completarea OUG 32/2012 privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare și societățile de administrare a investițiilor, precum și pentru modificarea și completarea Legii 297/2004 privind piața de capital.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria