Modul amuzant prin care un oficial ucrainean a anunțat cum decurge eliberarea Hersonului VIDEO

Modul amuzant prin care un oficial ucrainean a anunțat cum decurge eliberarea Hersonului VIDEO

Armata ucraineană încearcă din răsputeri să elibereze regiunea Herson, anexată de curând de Rusia, acesta fiind în mod firesc principalul subiect al știrilor ucrainene.

FOTO Captură video

Așa se face că reporterul unei cunoscute televiziuni din Ucraina a încercat să afle chiar „de la sursă” cum stau lucrurile, cerând în direct șeful serviciului de presă al brigăzii 63 a Forțelor Armate ale Ucrainei să explice care este situația.

Întrebat despre potențiala eliberare a Hersonului, șeful serviciului de presă al brigăzii 63 a Forțelor Armate ale Ucrainei a mușcat un pepene verde - unul dintre simbolurile regiunii.

„Nu putem comenta încă despre Herson, așteptați informații suplimentare de la Statul Major”, a spus el.

Miercuri dimineață, Administrația Prezidențială a Ucrainei a anunţat eliberarea din mâinile forţelor militare ruse a cinci localităţi din regiunea Herson, anexată de curând de Rusia.

„Forţele armate ale Ucrainei au eliberat încă cinci localităţi în districtul Berislav din regiunea Herson: Novovasîlivka, Novogrigorivka, Nova Kameanka, Trîfonivka, Cervone”, se arată într-un comunicat al Președinției Ucrainene.

Forţele ucrainene duc de mai multe săptămâni o contraofensivă în această regiune controlată de trupele Moscovei încă din primele săptămâni de război, notează AFP, potrivit Agerpres .

După ce s-a lovit de o rezistență puternică, armata ucraineană a realizat la începutul lui octombrie eliberări importante în regiune, în special lângă râul Nipru, la sud de Krivoi Rog, oraş industrial şi oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski.

În regiune, Kievul a vizat de asemenea de mai multe ori poduri, pentru a perturba aprovizionarea forţelor invadatoare ruse.

Herson este una dintre cele patru regiuni ale Ucrainei a căror anexare a fost revendicată de Moscova, decizie denunţată de Kiev şi de comunitatea internațională.

Vineri, liderul din regiunea Herson din sudul Ucrainei, instalat de Rusia, Vladimir Saldo, a cerut civililor să fugă în Rusia, invocând atacurile zilnice cu rachete ale forțelor ucrainene în avans, transmite Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...