Modul spectaculos în care un șef al mafiei a evadat dintr-o închisoare din Sardinia VIDEO

Modul spectaculos în care un șef al mafiei a evadat dintr-o închisoare din Sardinia VIDEO

Un șef al mafiei italiene a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce evadează dintr-o închisoare de maximă securitate, scena fiind desprinsă parcă din filme deoarece acesta a coborât din celula sa pe o frânghie improvizată din lenjerie de pat.

Marco Raduano a evadat cu ajutorul unei frângii făcute din cearșafuri înnodate Foto: Captură

Marco Raduano, în vârstă de 40 de ani, a evadat vineri din închisoarea Badu’e Carros din Sardinia, Italia. Potrivit publicației ansa.it, șeful mafiei Sacra Corona Unita a fost văzut coborând pe cearșafurile înnodate între ele și atârnând pe peretele exterior al închisorii, după care a sărit de la înălțime. Acesta a căzut pe iarbă și a luat-o la fugă, relatează Mirror. Timp de două ore, nimeni nu a observat că acesta a evadat. Paznicii și-au dat seama că ceva s-a întâmplat, după ce acesta nu s-a întors din pauza pe care și-o petrecea în biblioteca închisorii.

Lucra la bibliotecă pentru că era un deținut model

Marco Raduano era un deținut model în închisoare și i s-a acordat privilegiul unui loc de muncă în bibliotecă. Anchetatorii bănuiesc că orele petrecute în bibliotecă i-au oferit șansa de a privi pe fereastră și de a studia programul gardienilor care patrulau, permițându-i astfel să-și cronometreze timpul perfect, pentru ca evadarea să fie un succes.

Marco a profitat de o schimbare de tură dintre gardieni și a furat un set de chei pentru a descuia ușa care ducea la un perete exterior, după care a legat cearșafurile și a coborât pe fereastră.

Această evadare îndrăzneață dintr-una dintre cele mai sigure închisori din Italia s-a datorat lipsei de personal. Se pare că avea totul pregătit și că evadarea a fost bine plănuită de ceva vreme”, a declarat Giovanni Villa, șeful filialei din Sardinia a sindicatului FNS-CISL.

Aproximativ 50 de angajați se ocupă de securitatea a 180 de prizonieri.

Marco Raduano este condamnat la 18 ani de închisoare

Marco Raduano este condamnat la 18 ani de închisoare pentru trafic de droguri, acesta fiind judecat și pentru crimă. Banda infractoare din care face parte este cunoscută pentru violențele ieșite din comun la care sunt supuse victimele.

Deseori, infractorii care fac parte din Sacra Corona Unita obișnuiesc să-și împuște in cap victimele, pentru ca rudele acestora să nu poată organiza înmormântări cu sicriu deschis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…