Modulul rus Prichal s-a cuplat la Staţia Spaţială Internaţională cu un avans de şapte minute

Modulul rus Prichal s-a cuplat la Staţia Spaţială Internaţională cu un avans de şapte minute

Noul modul rus Prichal s-a cuplat vineri la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) după două zile de zbor fiind transportat de nava cargo Progress M-MUM, care a fost modificată special pentru a-l putea duce pe platforma orbitală, relatează EFE.

Modulul Prichal (chei) s-a conectat automat la ora 15:19 GMT la cel de-al doilea dispozitiv de acest tip Nauka plasat pe orbită de agenţia spaţială rusă în acest an.

Prichal va servi ca nod permanent de andocare pentru segmentul rusesc al ISS alături de Nauka ("ştiinţă" în limba rusă), care a ajuns pe platforma orbitală pe 29 iulie.

Noul modul este menit să înlocuiască modulul Pirs, care a fost operaţional timp de 20 de ani şi care a fost scufundat în apele Pacificului în iulie anul acesta.

Nava cargo Progress M-UM, pe lângă îndeplinirea funcţiei de transportator al noului modul, a fost încărcată cu aproape 700 de kilograme de provizii şi materiale pentru membrii echipajului ISS.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina