Mohammad Ibrahim Bazzi, libanezul bănuit de finanțarea grupării „Hezbollah“, rămâne după gratii VIDEO

Mohammad Ibrahim Bazzi, libanezul bănuit de finanțarea grupării „Hezbollah“, rămâne după gratii VIDEO

Libanezul Mohammad Ibrahim Bazzi, bănuit de finanțarea temutei grupări teroriste „Hezbollah", arestat acum două săptămâni la București, rămâne după gratii.

El a încercat fără succes să convingă instanța supremă să îl elibereze, cel puțin până când autoritățile judiciare de la noi vor decide dacă îl extrădează sau nu în Statele Unite.

Mohamad Ibrahim Bazzi , libanezul de 58 de ani care are și cetățenie belgiană, vrea să fie pus în libertate, deși autoritățile judiciare din Statele Unite l-au desemnat, în mai 2018, terorist global.

Mai mult, la sfârșitul lunii ianuarie, un judecător de la New York l-a inculpat pentru trei capete de acuzare și a emis pe numele său un mandat de arestare. Așa că Instanța Supremă de la București i-a respins solicitarea, arată stirileprotv.ro.

El este acuzat că la adăpostul și în spatele unei aparente și banale tranzacții imobiliare ar fi încercat să creeze o schemă financiară prin care să trimită din Statele Unite către Liban 800.000 de dolari, sume ce ar fi fost cheltuite apoi de temuta grupare teroristă.

Mohamad Ibrahim Bazzi a fost arestat în februarie pe aeroportul Otopeni, imediat cum a ajuns în România. În momentul capturării, acesta avea asupra lui atât un pașaport libanez, cât și unul belgian. Potrivit anchetatorilor, bărbatul se folosea de mai multe companii care erau pe lista neagră în SUA, pentru a trimite bani în Liban și către terțe persoane din mai multe țări. Anchetatorii spun că ar fi trimis bani inclusiv unei persoane din China, de exemplu. Aceasta pretindea că ar fi cumpărat aparatură pentru un restaurant.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă