Mohammad Murad vrea să lanseze televiziunea Money News, după închiderea The Money Channel

Mohammad Murad vrea să lanseze televiziunea Money News, după închiderea The Money Channel

Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, vrea să lanseze o televiziune de business cu denumirea Money News şi a depus în acest sens o solicitare la Consiliul Naţional al Audiovizualului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din industria media.

Mohammad Murad vrea să lanseze televiziunea Money News, după închiderea The Money Channel (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

Solicitarea a fost depusă la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în contextul în care televiziunea The Money Channel, care este deţinută de societatea Realitatea Media SA, dar care a fost susţinută în ultimii ani de Mohammad Murad, se va închide oficial pe 25 aprilie.

Astfel, Mohammad Murad vrea să îşi obţină propria licenţă audiovizuală, care să funcţioneze separat de Realitatea Media SA, au declarat, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din industria media.

În acest sens, societatea M&M Channel SRL din Bucureşti, aflată în sfera de influenţă a lui Mohammad Murad, a depus deja la CNA un dosar prin care solicită acordarea unei licenţe audiovizuale pentru televiziunea Money News, care ar urma să aibă un profil şi o echipă similare cu The Money Channel.

Societatea M&M Channel SRL a fost înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pe 8 mai 2013 şi are sediul în Bucureşti. Administratorul societăţii este Mihaela-Anca Basarab, o apropiată a lui Murad.

CNA nu a prelungit, în şedinţa de joi, licenţa audiovizuală a televiziunii The Money Channel, deţinută de Realitatea Media SA, care va expira pe 25 aprilie, după ce a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru prelungire. Licenţa nu a fost prelungită având în vedere că societatea Realitatea Media SA, aflată în insolvenţă, are datorii la bugetul de stat, acestea nefiind eşalonate. De asemenea, Realitatea Media nu are un plan de reorganizare aprobat de instanţă, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de joi a CNA.

Neprelungirea unei licenţe a unei televiziuni este echivalentă cu faptul că respectivul post TV nu mai poate emite.

Aflată în insolvenţă din septembrie 2011, societatea Realitatea Media SA este controlată de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru (aflat în prezent în arest, după ce, în noiembrie 2014, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar privind poliţele de asigurare pentru angajaţi, în care prejudiciul este de peste patru milioane de euro).

În ultimii ani, televiziunea The Money Channel a funcţionat în baza unui parteneriat pe care Realitatea Media SA l-a avut cu omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România.

Pe 30 aprilie 2013, odată cu structura de programe a The Money Channel, Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat şi funcţionarea televiziunii din noile sale studiouri din Bucureşti. Imobilul în care au fost amenajate noile studiouri ale The Money Channel este deţinut de Mohammad Murad, cel care finanţa televiziunea în noua formulă, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din Realitatea Media.

Pe de altă parte, la începutul anului 2014, Mohammad Murad a încercat, fără succes, să obţină o licenţă de la CNA pentru a-şi lansa propria televiziune de business şi lifestyle, cu denumirea TV Life.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 VIDEO Ultimul mesaj al lui Viorel Cataramă?

4 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

5 Soţia a fost violată în grup, iar soţul a fost bătut crunt / Coşmarul unui cuplu spaniol care călătorea în India