Mohammed bin Salman, răspuns zeflemitor pentru critici: „Nu-mi pasă! Vom continua spălarea imaginii prin sport"

Mohammed bin Salman, răspuns zeflemitor pentru critici: „Nu-mi pasă! Vom continua spălarea imaginii prin sport"

Mohammed bin Salman, prințul moștenitor și prim-ministrul Arabiei Saudite, un om controversat în lumea întreagă, acuzat de încălcarea brutală a drepturilor omului, este artizanul unor investiții enorme în sport, de aproape 6 miliarde de euro în ultimii 3 ani.

Mohammes bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite. Foto EPA EFE

Guvernul saudit a cumpărat în 2021 clubul englez Newcastle, în acest an a achiziționat patru grupări saudite, Al Hilal, Al Nassr, Al Ittihad și Al Ahli, care au realizat transferuri impresionante, aducând vedete de pe întreg mapamondul în schimbul unor sume exorbitante, scrie gsp.ro.

Însă Amnesty International amintește de „spălarea imaginii prin sport pentru a ascunde rezultatele extrem de slabe legate de drepturile omului”. Iar Human Rights Watch, a atenționat: „Arabia Saudită a cheltuit miliarde găzduind evenimente majore în sport, cultură și entertainment pentru a distrage atenția lumii de la situația internă. Represiunea continuă și disprețul față de cele mai elementare drepturi sunt cele mai mari bariere în calea progresului”.

Într-un interviu pentru Sky News, Mohammad Bin Salman a răspuns zeflemitor criticilor la adresa lui și a guvernului său. „Dacă spălarea imaginii prin sport îmi crește PIB-ul cu unu la sută, atunci vom continua spălarea imaginii prin sport. Nu-mi pasă. Am un procent de creștere al PIB-ului datorită sportului și vrem încă 1,5 la sută. Spuneți-i cum vreți, vom obține acel 1,5%!”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat