Moment istoric în Superliga: Gică Hagi a trimis în teren un jucător de 14 ani!

Moment istoric în Superliga: Gică Hagi a trimis în teren un jucător de 14 ani!

Farul și-a consolidat prima poziție în clasament după ce a trecut cu 2-1 pe terenul FCU Craiova, într-un meci în care gazdele meritau mai mult. Chiar dacă partida era pe muchie de cuțit, antrenorul constănțenilor, Gică Hagi, a surprins când l-a trimis în teren pe puștiul Alexandru Stoian, care nu împlinit 15 ani!

Alexandru Stoian are un gol înscris pentru naționala U16 a României. Foto FRF

Atacantul născut la Madrid a devenit, astfel, al doilea cel mai tânăr debutant din istoria campionatului românesc, după Nicolae Dobrin, care l-a depășit cu… 8 zile. Debutul în Divizia A al marelui jucător piteștean se petrecea fix în urmă cu 60 de ani.

Nicolae Dobrin - 14 ani, 10 luni și 5 zile, Știința Cluj - Dinamo Pitești 5-1, 01 iulie 1962
Alexandru Stoian - 14 ani, 10 luni și 13 zile, FCU Craiova - Farul 1-2, 28 octombrie 2022

Frumoasa partidă de la Craiova, contând pentru prima etapă a returului din Superliga, a mai marcat un eveniment deosebit: Andrei Borza, fundașul stânga al Farului, în vârstă de 16 ani, a înscris un gol superb și a devenit astfel al 11-lea cel mai tânăr marcator din istoria competiției!

6 victorii în ultimele 7 meciuri pentru Farul în Superliga

Gazdele au deschis scorul prin belgianul William Baeten (8), dar liderul a egalat până la pauză, prin Borza (35), cu un şut de la circa 25 de metri. Mihai Popescu (51) a marcat golul victoriei echipei de la malul Mării Negre. Argentinianul Juan Bauza (FC U Craiova) a fost ghinionistul serii, ratând trei ocazii mari de gol în repriza secundă.

Echipa patronată de Adrian Mititelu a ajuns la şase meciuri consecutive fără victorie, în timp ce Farul are şase victorii şi un egal în ultimele şapte etape.

În primul meci al returului Superligii, Chindia Târgoviște și FC Botoșani au remizat 2-2. Gazdele au deschis scorul după un gol de cascadorii râsului, portarul moldovenilor degajând în Popadiuc și mingea ducându-se în poartă, și au egalat la 2 în al patrulea minut al prelungirilor. Ambele formații sunt neînvinse în ultimele 5 partide.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...