Momente de groază pentru un român neglijat de medici la Urgențe în Italia. Fiica: „Era haos. Nu i-au dat nici apă!”

Momente de groază pentru un român neglijat de medici la Urgențe în Italia. Fiica: „Era haos. Nu i-au dat nici apă!”

Un român, care a mers în Italia ca să-și viziteze fiica, a fost dus de urgență la spitalul San Jacopo duminică, 10 decembrie, după ce i s-a făcut rău. Bărbatul a fost nevoit să aștepte ore în șir ca să fie consultat și să i se dea să bea un pahar cu apă.

Românul a fost internat în spital după o zi de așteptare la Urgențe FOTO arhivă Adevărul

Un român care a mers să își viziteze fiica în Italia a rămas traumatizat după ce i s-a făcut rău și a fost nevoit să meargă la Urgențe.

Bărbatul a suferit de sete mai multe ore și pentru că nimeni nu a venit să îl consulte sau să îi dea puțină apă. Românul a plecat din secția spitalului San Jacopo pentru a merge la fiica lui în sala de așteptare ca să își potolească setea.

„Tatăl meu a venit să mă viziteze din România ca să stea cu mine câteva săptămâni. Din păcate, în această perioadă s-a îmbolnăvit și situația s-a înrăutățit atât de mult încât duminică, 10 decembrie, a trebuit să chem ambulanța, fiind îngrijorați de nivelul lui de saturație la 83 și cu pneumonie. Tata a fost transportat la urgență în jurul orei 17,00”, a povestit fiica românului, care a fost dus de urgență la spitalul San Jacopo duminică, 10 decembrie, potrivit lanazione.it .

Acolo a început calvarul pentru român și fiica acestuia.

„La câteva ore după ce tatăl meu a ajuns în secție, iar eu în sala de așteptare, l-am auzit strigând. Cerea apă în română, apoi a spus același cuvânt în italiană, singurul pe care îl cunoaște. Nimeni nu l-a ascultat, așa ca am întrebat-o pe asistentă dacă pot să intru să-l ajut să înțeleagă ce fac doctorii, dar am fost respinsă nepoliticos. După un timp îl văd pe tata cum deschide ușa sălii de așteptare și îmi cere disperat apă ”, a dezvăluit românca.

„Mi-a spus că acea secție este ca o închisoare”

Personalul medical nu i-a dat românului o sticlă de apă, dar l-a escortat înapoi în secție imediat după ce primise o sticlă de apă de la fiica sa. Bărbatul i-a spus, de altfel, că se simte ca la închisoare.

„Am avut doar timp să îi dau sticla pe care a trebuit să o cumpăr într-un bar de lângă spital pentru că dozatorul din sala de așteptare era gol. L-am văzut plecând însoțit de personal în timp ce îmi spunea în românește că acea secție e ca o închisoare ”, mai povestește femeia.

Românca spune că nici în spațiile exterioare ale secției de urgență nu era personal. „Un copil care aștepta să fie examinat a vărsat chiar în fața scaunelor. Voma a rămas acolo câteva ore, iar cei care așteptau au fost nevoiți să o acopere cu hârtie, dar mirosul a rămas. Nimeni nu a venit să curețe”, susține femeia.

Tatăl româncei a fost internat în spital abia dimineața următoare, la ora 10.00. „Înțeleg că asistentele și medicii sunt suprasolicitați, dar în acest caz am vrut doar să dau o mână de ajutor tatălui meu care nu înțelege limba italiană”, a conchis românca dezamăgită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat