Momente memorabile ale lui Toma Caragiu de Revelion: „Funcţia de Moş Gerilă să fie acordată unei salariate fruntașe“ VIDEO

Momente memorabile ale lui Toma Caragiu de Revelion: „Funcţia de Moş Gerilă să fie acordată unei salariate fruntașe“ VIDEO

În Revelionul anului 1976, memorabilul Toma Caragiu a interpretat un scheci în care a ironizat conducerea de partid și de stat.

În „Povestea continuă“, Toma Caragiu îl interpreta pe muncitorul Gârneaţă, cel care a organizat o petrecere la întreprindere. Subtil, el vorbește de Moș Gerilă, cel care l-a înlocuit pe Moș Crăciun, de salam, de brânză franțuzească, care nu se găseau pe rafturile din alimentări, de penalizări, sancțiuni care se aplicau pentru orice abatere la locul de muncă.

„Sosirea la locul de petrecere se va face la oră fixă, orice întârziere fiind penalizată cu mustrare scrisă și de la caz la caz cu retrogradare de la tacâm confort sporit: Salam de Sibiu, Fromage Roquefort la tacâm confort doi: cașcaval, brânză de șaișpece“, spunea Toma Caragiu în scenetă.

Toma Caragiu

Poate se vor întreba antevorbitorii dacă şi unde sunt surprizele serii. Ei bine, ele există şi vor fi afişate la loc vizibil, aşa că fiecare invitat să semneze de luare la cunoștinţă pentru fiecare surpriză în parte”, spunea marele actor, făcând referire la practicile comuniste.

Și când a vorbit de răvașe a făcut aluzii la timpurile pe care le trăiam: „Răvașele, după ce vor fi lecturate în colectiv, vor fi depuse la serviciul personal, fiecare răvaș având alăturat felia de plăcintă în care a fost descoperit“.

Despre glume? „Se pot spune și glume de către un lot de salariați special selecționați în acest scop“, râdea el, cu subînțeles.

În scenetă a apărut și Moș Gerilă, cel care aducea daruri copiilor în noaptea de Revelion . „Eu propun ca, în acest an, funcţia de Moş Gerilă să fie acordată unei salariate fruntașe, denumită pe scurt … tanti Gerilă. Petrecerea continuă“.

Din păcate, a fost ultimul Revelion cu Toma Caragiu. Marele actor a murit la cutremurul din 4 martie 1977.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...