Momentul exploziei din Ankara și al schimburilor de focuri ce au urmat ulterior. Atentatul a fost surprins de camerele video VIDEO

Momentul exploziei din Ankara și al schimburilor de focuri ce au urmat ulterior. Atentatul a fost surprins de camerele video VIDEO

Camerele de supraveghere din zona Parlamentului Turciei au surprins momentul atacului terorist de duminică dimineață care a avut loc în Ankara. Pe imaginile publicate pe X, fostul Twitter, se poate vedea explozia cauzată de bomba detonată de cei doi teroriști.

Atentatul a avut loc în fața sediului Ministerului de Interne din Turcia FOTO Profimedia

De asemenea, o altă filmare publicată pe X arată că schimbul de focuri de armă care a urmat după explozie.

Unul dintre atacatori a murit în explozie , iar celălalt a fost „neutralizat”, în timp ce doi polițiști au suferit răni ușoare, potrivit oficialilor turci.

Potrivit BBC, cei doi atacatori au fost uciși: unul dintre ei s-a detonat, iar cel de-al doilea a fost neutralizat de forțele de ordine.

Potrivit Al Jazeera, explozia a avut loc în fața sediului ministerului de Interne turc, care este în vecinătatea sediului Parlamentului.

Autoritățile nu au identificat niciun grup militant specific care să fie în spatele atacului, iar procurorul șef al Ankarei a anunțat lansarea unei anchetei privind atacul terorist.

Canalul de televiziune privat NTV a anunţat că schimburi de focuri s-au auzit după explozie, în cartierul în care circulaţia a fost complet blocată şi unde au fost trimise numeroase maşini de poliţie şi ambulanţe.

Cartierul vizat găzduieşte numeroase ministere, precum şi Parlamentul care urmează să-şi reia activitatea duminică de la 14:00 locală (11:00 GMT), după vacanţa de vară.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urma să ia cuvântul în deschiderea noii sesiuni, potrivit presei turce.

Ankara a fost scena a numeroase atentate în perioada 2015-2016, revendicate de separatiştii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau de gruparea Stat Islamic.

Ultimul atentat comis pe teritoriul Turciei pe 13 noiembrie 2022, pe o arteră comercială din Istanbul, soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, nu a fost revendicat, şi a fost atribuit PKK de către autorităţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?