Momentul în care 11 pescari indonezieni sunt salvați de pe o insulă pustie, unde au rămas șase zile fără apă și mâncare - VIDEO

Momentul în care 11 pescari indonezieni sunt salvați de pe o insulă pustie, unde au rămas șase zile fără apă și mâncare - VIDEO

Autoritățile australiene au anunțat miercuri că au salvat 11 pescari indonezieni de pe o insulă pustie din Oceanul Indian, după ce nava lor a naufragiat în timpul unui ciclon puternic, lăsându-i blocați acolo timp de șase zile fără apă și mâncare, relatează Reuters.

FOTO: Captură Video - Twitter

Opt pescari sunt în continuare dați dispăruți, a precizat Autoritatea australiană pentru siguranță maritimă (AMSA).

Supraviețuitorii au fost salvați luni seară de pe Insula Bedwell, la aproximativ 313 km vest de coasta orașului Broome, în statul Australia de Vest.

Un avion de securitate a frontierelor i-a reperat în timpul unei misiuni de supraveghere în urma ciclonului Ilsa, care s-a abătut săptămâna trecută asupra nord-vestului Australiei ca furtună de categoria 5, stabilind noi recorduri de viteză a vântului.

Ei au fost apoi mutați la Broome și li s-au acordat îngrijirile medicale necesare, a declarat un purtător de cuvânt al AMSA într-un comunicat.

Pescarii au informat autoritățile că două nave au fost surprinse de ciclon, una cu 10 membri ai echipajului, iar cealaltă cu nouă. Nava cu 10 membri ai echipajului a ajuns la țărm pe insula Bedwell, dar cea de-a doua navă s-a scufundat din cauza vremii nefavorabile, a precizat AMSA.

O persoană de pe vasul dispărut a petrecut 30 de ore în apă înainte de a fi, de asemenea, adus la țărm pe insula Bedwell, un mic golfuleț de nisip din cadrul atolului de corali Clarke Reef.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia