Momentul în care 65 de soldați ruși sunt uciși la o paradă de o rachetă de fabricație americană VIDEO

Momentul în care 65 de soldați ruși sunt uciși la o paradă de o rachetă de fabricație americană VIDEO

Cel puțin 65 de soldați și ofițeri au fost uciși de un atac cu o rachetă ucraineană de fabricație americană. Soldații ruși erau aliniați pentru o inspecție făcută de către comandantul lor, generalul-maior Oleg Moiseev, în vârstă de 49 de ani, când au fost loviți.

Militarii făceau parte din companiile IV, V și VI ale Brigăzii de infanterie motorizată de Gardă 36, potrivit The Sun .

Ucraina avea informații despre inspecția lui Moiseev, comandantul Armatei a 29-a din Districtul Militar Estic. Lovitura precisă triple HIMARS a lovit ținta înainte ca acesta să ajungă la locul exploziei, conform surselor ruse.

Moiseev a fost criticat dur de către bloggerii de război ruși pentru punerea în pericol a subordonaților săi, la o inspecție în Trudivske, regiunea Donetsk ocupată.

Generalul a fost subiectul unui film de propagandă realizat de Vladimir Soloviov, cel mai mare susținător TV al lui Putin, însă a fost acuzat public pentru acest fiasco din regiunea Donetsk.

Un canal de televiziune l-a criticat: "El a pus în scenă această formație. El i-a omorât pe acești oameni."

Reporterul de război Andrei Rudenko a criticat comandanții precum Moiseev pentru alinierea trupelor lor aproape de linia frontului "doar pentru a-și arăta importanța". El a postat sarcastic: "Există o probabilitate foarte mare de a primi o rachetă HIMARS MLRS în cap. Prin urmare, ai grijă de tine și de subordonații tăi!"

Mulți dintre militarii morți erau din regiunea Transbaikal din Siberia. Autoritățile de acolo au încercat astăzi să oprească diseminarea rapoartelor despre masacrul suferit de soldați. Canalul Telegram al Informatorului Militar a criticat "o altă tragedie" care implică moartea a zeci de militari.

Și politicianul pro-Kremlin Vladimir Rogov a criticat "practica criminală" de a scoate soldații în fața comandanților într-un "teritoriu plin de rachete".

Astăzi, Ucraina a afirmat că a doborât încă un avion de luptă rusesc Su-34. Este al șaptelea avion de război inamic distrus într-o săptămână, conform Comandantului Forței Aeriene, Mykola Oleshchuk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB