Momentul în care a fost capturat „teroristul din Mladenovac”. Arsenalul de temut pe care l-au descoperit polițiștii VIDEO

Momentul în care a fost capturat „teroristul din Mladenovac”. Arsenalul de temut pe care l-au descoperit polițiștii VIDEO

„Teroristul din Mladenovac” a fost arestat după ce a omorât opt persoane și a rănit alte 14, joi noapte. Acesta a fost cel de- al doilea atac armat comis în Serbia , în ultimele două zile. Ministerul Afacerilor Interne din Serbia a publicat înregistrarea video cu arestarea atacatorului, Uroš Blažić.

Apar în același timp tot mai multe detalii despre noaptea terorii, când a tras în oameni pe care-i cunoștea, tineri care nu îl deranjeaseră cu nimic.

Când polițiștii au percheziționat cabana folosită de suspect în Ševšin, au găsit mai multe pistoale, două amortizoare, un cuțit de vânătoare și alte arme, 164 de gloanțe de diferite calibre și zeci de cartușe de gloanțe.

De asemenea, în timpul percheziției casei și clădirii auxiliare din localitatea Vinjište, polițiștii au găsit patru grenade de mână, mai multe cutii cu muniție pentru pistol, mai multe piese de muniție pentru pușcă, un cadru pentru un pistol, două rame cel mai probabil pentru o pușcă automată, un suport optic, precum și o pușcă automată fără număr de fabrică.

Declarația șocantă a „teroristului din Mladenovac”

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, care s-a adresat națiunii la câteva ore după arestare, a dezvăluit ce a spus tânărul în momentul în care a fost prins, în casa unor rude ale mamei sale, bunicul și unchiul, într-un sat din apropierea locului masacrului .

„Teroristul din Mladenovac a spus că motivul atacului sângeros de azi noapte a fost disprețul”, a spus șeful statului.

El a dezvăluit și că în momentul arestării tânărul purta un tricou cu însemne naziste.

El a repetat de zeci de ori cuvântul „dispreț”, referindu-se la faptul că își disprețuia victimele .

Filmul atacului

Atacul a avut loc pe 4 mai în apropiere de Mladenovac. Se pare că totul ar fi pornit de la o ceartă cu un poliţist, moment în care suspectul a mers direct acasă, s-a înarmat şi a început măcelul. I-a ucis mai întai pe poliţist şi pe sora lui. Apoi a mers şi în localităţile vecine şi, dintr-o maşină aflată în mişcare, a împuşcat oameni care i-au ieşit în cale.

Ulterior şi-a abandonat autoturismul, a răpit un taximetrist, cu tot cu client, ameninţându-l cu o grenadă, şi l-a obligat să îl ducă într-o altă localitate.

Atacatorul a tras cu arma, mai întâi, în satul Dubona, apoi în Mali Orašje și satul Šepšin. La Dubona a ucis un tânăr polițist, aflat în afara serviciului, și pe sora lui. Apoi a tras la întâmplare rănind mai multe persoane.

La 9 ore după masacru, poliția l-a arestat în Vinjište, unde se ascundea. El a ajuns aici cu un taxi, amenințându-l pe șofer cu o grenadă, pentru a-l conduce la casa unui prieten din Vinjište. Aici, polițiștii au găsit 4 grenade de mână.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”