Momentul în care dronele marine ucrainene distrug încă o navă de desant rusească în Marea Neagră VIDEO

Momentul în care dronele marine ucrainene distrug încă o navă de desant rusească în Marea Neagră VIDEO

Nava de desant rusă Caesar Kunikov a fost scufundată în Marea Neagră în dimineața zilei de 14 februarie, a confirmat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit The Kiyv Independent .

Statul Major al armatei ucrainene a declarat că a fost o operațiune comună între serviciile de informații militare ale Ucrainei și forțele armate.

Ucrainenii spun că au distrus nava rusească Caesar Kunikov FOTO Wikipedia

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au distribuit ulterior un videoclip al atacului și au declarat că acesta a fost efectuat în apropiere de orașul Alupka din Crimeea, cu ajutorul dronelor navale Magura V5. Sursele susțin că operațiunile de căutare și salvare ale rușilor au fost nereușite.

Potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit, este a patra navă de desant din Flota Mării Negre a Rusiei care este scufundată de la începutul invaziei pe scară largă în februarie 2022.

Ministerul Apărării al Rusiei a pretins pe 14 februarie că a doborât nouă drone în timpul nopții, inclusiv șase peste Marea Neagră. Canalele locale de Telegram au distribuit apoi videoclipuri cu elicoptere care survolau aproape deasupra apei, părând să caute ceva.

Ukrainska Pravda a afirmat, de asemenea, că surse din cadrul serviciilor de informații militare ale Ucrainei susțin că agenții lor au folosit drone pentru a efectua atacul și au declarat că nava Caesar Kunikov s-a scufundat ca urmare a acestuia.

Nava soră a Caesar Kunikov, Novocherkassk, a fost „complet distrusă” într-un atac cu rachete ucrainean în decembrie 2023, când era ancorată la Feodosia, în Crimeea ocupată, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit.

Novocherkassk era o navă de dimensiuni medii, cu o lungime de aproape 113 metri, proiectată pentru debarcări amfibii și putea transporta vehicule blindate, conform unei fișe informative militare SUA citată de CNN. Nava avea un echipaj de aproximativ 87 de persoane și putea transporta aproape 240 de persoane.

Potrivit site-ului Flotei Mării Negre, nava Caesar Kunikov are specificații similare. Nu se știe câți membri ai echipajului se aflau la bordul navei când a fost scufundată.

Patru nave de desant rusești distruse de ucraineni

Ambele nave au fost anterior avariate în urma atacurilor ucrainene asupra orașului portuar Berdiansk în martie 2022. Nava de desant clasa Tapir, Saratov, a fost de asemenea distrusă.

Nava de desant Minsk a fost „distrusă funcțional” într-un atac ucrainean asupra șantierului naval Sevmorzavod din Crimeea ocupată în septembrie 2023, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit.

Site-ul Flotei Mării Negre a Rusiei a declarat că, până în 2024, mai existau doar cinci nave de desant în flotă, inclusiv Caesar Kunikov.

Ucraina a lovit repetat Flota Mării Negre a Rusiei începând cu începutul invaziei pe scară largă, inclusiv scufundarea crucișătorului de vârf Moscova în aprilie 2022 și un atac devastator cu rachete asupra sediului flotei din Crimeea ocupată, care ar fi ucis mai mult de 30 de ofițeri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat