Momentul în care mai multe „balene ucigașe” atacă două veliere, în timpul unei curse. „Înfricoșător” VIDEO

Momentul în care mai multe „balene ucigașe” atacă două veliere, în timpul unei curse. „Înfricoșător” VIDEO

Două echipe de navigatori care participau la The Ocean Race, o competiție internațională care adună, de asemenea, date climatice, au avut joi o întâlnire înfricoșătoare cu un grup de orci, potrivit yahoo.com , care citează CBS News .

Ambarcațiunea unui grup din Amsterdam (Team JAJ), și o alta din Portugalia (Mirpuri Trifork Racing) se deplasau prin Oceanul Atlantic, la vest de Gibraltar, când, în jurul orei locale 02.50, s-au întâlnit cu „balenele ucigașe”, potrivit unui comunicat de presă transmis de The Ocean Race.

În ceea ce ar putea fi catalogat un atac, au fost implicate mai multe orci. Ambele ambarcațiuni au fost avariate, iar echipajele au raportat că nu au existat răniți, dar au precizat că orcile s-au împins împotriva bărcilor.

„Trei orci au venit direct spre noi și au început să lovească cârmaciul. Am coborât pânzele și am încetinit barca cât mai repede posibil și, din fericire, după câteva atacuri, au dispărut... A fost un moment înfricoșător”, a declarat comandantul echipei JAJO, Jelmer van Beek, într-un comunicat de presă.

Momentul atacului. FOTO captură video Facebook The Ocean Race

Atacuri aparent coordonate ale orcilor

Incidentul a avut loc în contextul în care există raportări privind atacuri aparent coordonate ale orcilor asupra bărcilor, mai ales în jurul Gibraltarului, care se învecinează cu Spania.

În ultimii doi ani s-au triplat încidentele în care orcile au acționat individual sau în grup pentru a lovi coca sau cârma unor ambarcațiuni, spun cercetătorii, nefiind clar de ce au un astfel de comportament. Numai anul trecut au fost raportate 207 astfel de interacțiuni, iar în cel puțin trei situații, ambarcațiunile s-au scufundat, potrivit The Ocean Race.

Potrivit mărturisirilor făcute pentru newsweek.com de un căpitan de vas surprins de două ori de atacurile de orci, în 2020 și în 2022, balenele păreau să aibă un plan.

Orca nu este o balenă

Orca este uşor de recunoscut datorită dimensiunilor sale şi a combinaţiei de alb şi negru. Mamiferul marin, extrem de inteligent, poate atinge 10 metri lungime şi o greutate de circa 7 tone.

Numită adesea „balena ucigaşă”, orca nu este o balenă, chiar dacă are dimensiunile uneia. Orca este, de fapt, cel mai mare membru din familia delfinilor.

Familiile au dialecte

Orcile trăiesc în grupuri, care, la rândul lor, sunt alcătuite din familii. Potrivit unor studii, fiecare grup comunică prin acelaşi limbaj, însă familiile care îl compun se remarcă prin dialectul aparte. În ceea ce priveşte clanurile, acestea „vorbesc” limbi complet diferite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?