Momentul în care o rachetă rusească aruncă în aer mai multe mașini aflate în trafic VIDEO

Momentul în care o rachetă rusească aruncă în aer mai multe mașini aflate în trafic VIDEO

A fost alertă aeriană în toată Ucraina joi dimineață. În orașul Dnipro, imagini cumplite arată dezastrul pe care îl fac rușii. Într-o filmare se poate vedea cum o rachetă aruncă în aer mașini care se află în trafic.

Iată o altă confirmare de la Dnipro că teroriştii vor pacea. De dimineaţă. Un oraș liniștit și dorința oamenilor de a trăi o viață normală. Du-te la muncă, la afaceri. Lovitură cu rachete! Statul terorist vrea, de fapt, să aducă ucrainenilor cât mai multă durere și suferință”, a precizat Volodimir Zelenski, conform libertatea.ro.

Armata rusă atacă zone rezidențiale FOTO Captură video

Și presa din Ucraina confirmă atacuri în Kiev, Liov și alte orașe din centrul și vestul Ucrainei. Conform autorităților de la Kiev, două drone iraniene Shahed au fost doborâte de sistemele antiaeriene ucrainene în zona Kiev. Din primele informații, se pare că rușii continuă să atace infrastructura critică a Ucrainei.

Tactica deliberată a lui Putin

Cele peste 90 de rachete care au fost lansate asupra Ucrainei au fost „o tactică deliberată” și o încercare a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, de a îngheța Kievul până la supunere, a declarat ambasadorul SUA la ONU, citat de The Guardian.

Această tragedie nu s-ar fi produs niciodată dacă nu ar fi existat invazia inutilă a Rusiei în Ucraina și recentele sale atacuri cu rachete împotriva infrastructurii civile a Ucrainei. Se pare că a decis că, dacă nu poate cuceri Ucraina prin forță, va încerca să înghețe țara până la supunere”, a transmis ambasadorul.

Primele atacuri la Kiev, după cel din 17 octombrie

Capitala şi alte oraşe ale Ucrainei au fost lovite marţi de noi atacuri ruse, la câteva zile după o retragere umilitoare a forţelor ruse din sudul acestei ţări.

Aceste atacuri au lovit mai multe blocuri de locuinţe în capitala Kiev şi infrastructuri esenţiale în mai multe regiuni ucrainene, provocând întreruperi de curent electric.

Cel puţin o persoană a murit marţi la Kiev în urma noilor atacuri ruse, primele asupra capitalei ucrainene după cel din 17 octombrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…