Momentul în care soldați ruși sunt puși pe fugă la periferia orașului Bahmut VIDEO

Momentul în care soldați ruși sunt puși pe fugă la periferia orașului Bahmut VIDEO

O filmare explicită distribuită de un batalion ucrainean pare să confirme acuzațiile făcute marți de șeful Wagner, Evgheni Prigojin, precum că soldați ruși au lăsat descoperit un flanc pe care îl apărau la Bahmut.

Soldații rușii au fost puși pe fugă de o brigadă de asalt ucraineană FOTO Captură video Telegram

Brigada 3 de Asalt a publicat imagini cu momentul în care efective ale armatei ruse sunt alungate dintr-o parte a orașului Bahmut, relatează Insider.

Soldați ruși sunt surprinși fugind în timp ce au pe urmele lor trupe ucrainene.

Filmarea cuprinde și un video în care șeful Wagner denunță faptul că soldați ruși din forțele regulate și-au abandonat pozițiile, lăsând expuse trupele mercenare care în consecință au suferit pierderi foarte mari.

Prigojin acuză faptul că a pierdut „500 de oameni”, după ce Brigada 72 a armatei ruse a abandonat flancul și ar fi aruncat pe apa sâmbetei trei kilometri pătrați de teritoriu.

Publicația ucraineană Ukrainska Pravda a distribuit video-ul pe Twitter.

Șeful mercenarilor a mai spus trupele ruse au „expus un front de aproape doi kilometri lățime și 500 de metri în adâncime", conform traducerii realizate de Ukrainska Pravda.

Forțele ucrainene au confirmat în postare că afirmațiile lui Prigojin sunt „adevărate”, adăugând că sunt îi „recunoscătoare” pentru publicitatea suplimentară.

Brigada a precizat că acțiunea a avut loc pe parcursul a două zile de lupte la periferia de sud-vest a orașului Bahmut.

Într-o postare separată pe Telegram, fondatorul Regimentului Azov, Andrii Bilețki, a susținut că o zonă de aproximativ cinci kilometri pătrați a fost „complet eliberată de forțele de ocupație rusești", conform traducerii Ukrainska Pravda.

Andrii Bilețki a precizat că două companii din cadrul Brigăzii 72 rusești au fost "complet distruse".

Totodată, brigada ucraineană a afirmat că a distrus muniție și echipamente - rachete antitanc, mortiere și cel puțin vehicul de luptă al infanteriei.

Asaltul, care a fost difuzat și de către postul de televiziune de stat ucrainean Suspilne, nu a fost verificat în mod independent.

„Situația (din Bahmut) rămâne dificilă, deoarece pentru inamic, în ciuda zgomotului pe care Prigojin încearcă să îl creeze, aceasta este (încă) principala direcție de atac, principala țintă râvnită”, a transmis Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al trupelor ucrainene din est, confirmând decimarea a două companii din cadrul Brigăzii ruse 72.

După ce a amenințat că își va retrage luptătorii din orașul Bahmut pe 10 mai din cauza lipsei muniției, Prigojin a anunțat marți că acestea vor mai rămâne câteva zile pentru a nu fi acuzate de „ trădare” .

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, declara sâmbătă seara, într-un mesaj audio pe canalul său Telegram, că unităţile sale au avansat 170 de metri într-o zi şi că au mai rămas de cucerit 2,42 kilometri pătraţi din oraş.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA