Momentul în care trei mercenari ruși își bat comandantul grav rănit VIDEO

Momentul în care trei mercenari ruși își bat comandantul grav rănit VIDEO

Ucraina a publicat o înregistrare care pare să arate patru luptători ruși în timp ce își târăsc comandantul grav rănit departe de câmpul de luptă. Ulterior, rușii îl bat cu ceea ce par a fi lopeți, relatează The Guardian .

O dronă ucraineană a surprins incidentul, care s-a petrecut în apropierea orașului Bahmut, unde se dau lupte intense. Patru luptători din grupul de mercenari Wagner își cară comandantul, ținându-l de mâini și de picioare. Ulterior, aceștia îl lasă lângă o clădire și îl lovesc în mod repetat.

Militarii ucraineni care luptă în orașul Bahmut și în jurul acestuia au vorbit despre felul în care mercenarii Wagner lansează atacuri în valuri. Se pare că aceștia sunt amenințați cu execuția dacă nu avansează.

Incidentul s-a petrecut în apropierea orașului Bahmut. Foto: Captură video YouTube

O unitate de drone din cadrul plutonului special Seneka a surprins imaginile la începutul acestei săptămâni.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că unitățile ucrainene resping încercările repetate ale Rusiei de a încercui Bahmut şi de a sparge apărarea ucraineană.

Le contracarăm. Sunt recunoscător fiecărui soldat care a arătat hotărârea de a rezista", a afirmat Zelenski.

În weekend, surse din cadrul partidului Servitorul Poporului au sugerat că ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov va părăsi postul. Zvonurile despre o posibilă demisie a lui Reznikov au apărut în urma unui scandal care a izbucnit după publicarea unei anchete jurnalistice despre furnizarea de alimente la prețuri umflate armatei.

Comandamentul militar rus și-a schimbat tactica în Bahmut

Consiliul pentru Securitate Națională și Apărare din Ucraina, parlamentari și unii aliați occidentali au susținut că nu era momentul potrivit pentru a-l îndepărta pe Reznikov din funcție.

Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin, precum și pentru criticile constructive. Tragem concluzii. Continuăm reformele. Chiar și în timpul războiului”, a transmis Reznikov într-un mesaj publicat pe Twitter.

Conform centrului pentru Strategii de Apărare, un think-tank din Kiev, comandamentul militar rus și-a schimbat recent tactica în Bahmut.

Mercenarii Wagner, împreună cu trupe din divizia 106 aeropurtată a Rusiei, încercau să ia cu asalt pozițiile ucrainene de la periferia nordică. Lupte grele au avut loc în estul orașului. În sud, trupele ruse au reușit să avanseze 500 de metri după un atac surpriză, a raportat think-tank-ul.

Unitățile ucrainene ar putea fi forțate să se retragă dacă forțele ruse vor prelua controlul asupra autostrăzii T0504, o rută cheie de aprovizionare, sau dacă vor pătrunde în Berkhiv.

În toamna anului trecut, Ucraina a lansat două contraofensive spectaculoase. Aceasta a recucerit aproape toată regiunea Harkov și Herson , precum și teritoriile înconjurătoare de pe malul drept al râului Dnipro.

De atunci, însă, Rusia a făcut progrese constante în „eliberareaDonbasului. Fondatorul grupului Wagner Evgheni Prigojin a recrutat deținuți din închisorile rusești pentru a lupta în războiul din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro