Momentul în care trupele ruse din Bahmut sunt prinse într-o ambuscadă. Lupte intense pentru fiecare metru VIDEO

Momentul în care trupele ruse din Bahmut sunt prinse într-o ambuscadă. Lupte intense pentru fiecare metru VIDEO

Pe internet circulă imagini filmate din dronă care arată trupe ruse prinse într-o ambuscadă ucraineană în apropierea extrem de disputatului orașului Bahmut.

În clipul video, filmat în afara Klishchiivka, un sat la 8 kilometri sud de orașul Bahmut, estul Ucrainei, se vede cum trupele ruse și ucrainene sunt angajate într-un schimb intens de focuri de-a lungul unui drum plin de structuri distruse.

Newsweek nu a putut verifica în mod independent ora filmării sau locul luptei. Ministerul ucrainean al Apărării a fost contactat pentru comentarii prin e-mail.

Orașul Bahmut din Donețk a fost scena celor mai dure lupte din război, ambele tabere înregistrând un număr mare de morți. Localitatea a fost etichetată ca o veritabilă „mașină de tocat carne” și a fost un epicentru al luptelor de-a lungul războiului de 17 luni.

În Bahmut se duc lupte grele FOTO Captură video

Marți, ministrul adjunct al apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, a declarat că trupele ruse din Bahmut au suferit pierderi de opt ori mai mari decât cele înregistrate de trupele ucrainene, „în ciuda faptului că, de obicei, partea care avansează pierde mai mult”. Newsweek nu a putut verifica independent această cifră.

Trupele ucrainene avansează la Bahmut

Trupele Kievului „continuă să avanseze acolo treptat, dar cu încredere”, a spus Maliar într-o postare pe rețelele de socializare luni. Ucraina a recuperat 1 kilometru pătrat de teritoriu în jurul orașului Bahmut în ultima săptămână, a adăugat ea, indicând o cifră totală a teritoriului recuperat în zonă de 35 de kilometri pătrați.

Un oraș acum distrus, Bahmutul are acum o importanță mai mult simbolică decât strategică, Kievul și Moscova fiind angajate să controleze localitatea din care toți locuitorii au fugit.

Marți, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că luptătorii de la Kiev desfășoară operațiuni ofensive în jurul Bahmutului, precum și către orașele ocupate Melitopol și Berdiansk din regiunea de sud Zaporojie.

Forțele ucrainene avansează la nord și la sud de Bakhmut, a adăugat un reprezentant al Statului Major.

Generalul colonel Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, a declarat marți că situația este dificilă în jurul Bahmutului și a orașului Lyman din Donețk. El a adăugat că forțele ucrainene „trebuiau să își ajusteze planurile”. Syrskyi nu a explicat ce ar putea însemna aceste schimbări pentru înaintarea trupelor ucrainene sau pentru apărarea soldaților ruși.

Pierderi grele înregistrate de ambele părți

Luptătorii mercenari ai grupului Wagner au condus atacuri asupra Bahmutului în numele Moscovei până la sfârșitul lunii mai, iar eforturile Rusiei de cucerire a orașului au ajuns să se bazeze din ce în ce mai mult pe unități de parașutiști de elită.

Într-o actualizare de marți, Ministerul rus al Apărării a declarat că a respins mai multe atacuri ucrainene în regiunea Donețk, spunând că 705 luptători ucraineni au fost uciși în ziua precedentă. Newsweek nu a putut verifica în mod independent acest lucru.

Vorbind marți la televiziunea națională ucraineană, Serhiy Cherevaty, purtătorul de cuvânt al grupării de forțe din estul Ucrainei, a declarat că 95 de soldați ruși au fost uciși în jurul Bahmutului în ultima zi, potrivit declarațiilor publicate de publicația de știri ucraineană Ukrinform.

Alți 187 au fost răniți, iar trei au fost luați prizonieri, a spus Cherevaty. Două tancuri, trei vehicule blindate de transport de trupe și trei vehicule de luptă ale infanteriei au fost, de asemenea, distruse în zonă în același interval de timp, a adăugat Cherevaty.

Newsweek nu a putut verifica în mod independent acest raport pe câmpul de luptă și a contactat Ministerul rus al Apărării pentru comentarii prin e-mail.

Armata ucraineană a declarat luni că luptătorii săi au interceptat trupe rusești „pregătindu-se să atace pozițiile ucrainene de-a lungul unei rute importante pe timp de noapte” în jurul Bahmutului. Artileria ucraineană a vizat grupul de asalt, a spus un reprezentant al Statului Major.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB