Momentul în care ucrainenii atacă o tranșee ocupată de ruși în Bahmut: „Bietul de el, a luat foc” VIDEO

Momentul în care ucrainenii atacă o tranșee ocupată de ruși în Bahmut: „Bietul de el, a luat foc” VIDEO

De pe frontul din Bahmut, acolo unde se dau cele mai grele lupte, vin imagini cutremurătoare. Într-o înregistrare video, patru militari ucraineni, asistați de o dronă, atacă în timpul nopții o tranșee ocupată de ruși.

Forțele speciale ucrainene au publicat imaginile dure care arată un atac de noapte, relatează digi24.ro . Conform acestora, 15 militari ruși au fost uciși și alți 6 au fost luați prizonieri în acest atac.

În imaginile în infraroșu se văd militarii ucraineni care se apropie de tranșee. „Ar trebui să arunce o grenadă, ar fi minunat”, se aude unuia dintre ei, care este considerat comandantul grupului „Adam” al trupelor speciale ucrainene.

Momentul în care soldații ruși sunt atacați FOTO Captură video

Au mai aruncat o grenadă. Excelent!” Grenadele aruncate de ucraineni îi lovesc în plin pe ruși și provoacă diverse comentarii ale șefului grupului ucrainean: „Spuneți-i că a nimerit doi (ruși), ba nu, trei.. Țipă. A rămas cumva fără braț?... Bietul de el, a luat foc”. Ulterior, militarii ucraineni sunt văzuți în timp ce se deplasează prin tranșee și ucid cu pistolul, de la mică distanță, militari ruși.

Cea mai mare parte a orașului a fost distrusă

Forţele ucrainene resping atacurile constante asupra oraşului Bahmut din Donbas, în estul Ucrainei, şi îşi menţin poziţiile în apropiere de oraşul Soledar, din aceeaşi regiune, în „condiţii foarte dificile“, după cum a spus președintele Volodimir Zelenski, citat de DPA.

„Bahmut rezistă în pofida a orice. Şi chiar dacă cea mai mare parte a oraşului a fost distrusă de loviturile ruseşti, soldaţii noştri resping încercările constante ale ruşilor de a avansa“, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn, potrivit Agerpres.

De asemenea, trupele ruse sunt ținute departe și de orașul Soledar , din regiunea Donețk. „Soledar rezistă, chiar dacă distrugerile sunt aici şi mai mari, iar situaţia este foarte dificilă“, a afirmat Zelenski.

Președintele Ucrainei a mai arătat că generalul Oleksandr Sîrski, comandantul Grupului de Forţe Est, a efectuat o vizită în cele mai dificile zone din prima linie a frontului, direcţiile Bahmut şi Soledar, unde a organizat paşii necesari pentru întărirea apărării ucrainene, în special, transferul de unităţi suplimentare şi intensificarea focului asupra ocupanţilor, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.

Generalul Sîrski a decorat o serie de militari pentru curaj şi rezistenţă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?