Momentul în care ucrainenii distrug un lansator de bombe termobarice VIDEO

Momentul în care ucrainenii distrug un lansator de bombe termobarice VIDEO

Forțele ucrainene au publicat miercuri o înregistrare video care ar arăta distrugerea unui lansator de bombe termobarice în regiunea Donețk din estul Ucrainei.

Captură de ecran cu momentul în care forțele ucrainene distrug un lansator de arme termobarice

Videoclipul a fost distribuit pe Telegram de guvernul ucrainean și de Andri Iermak, șeful administrației prezidențiale ucrainene.

"Brigada 72... a prăjit un «SoInțepiok» rusesc", a scris Yermak, referindu-se la lansatorul de rachete rusesc, conform traducerii CNN. "Frumoasă imagine".

Lansatorul din imagini era un TOS-1 sau TOS-1A, un sistem de rachete multiple capabil să lanseze bombe termobarice. Forțele ucrainene au raportat că lansatorul a fost distrus în regiunea Donețk din estul Ucrainei, la sud de Harkov, potrivit CNN.

Denumite uneori bombe cu vid, acestea sunt considerate deosebit de periculoase din cauza potențialului lor de utilizare nediscriminatorie.

Funcția lor se caracterizează prin lansarea muniției în două etape, care implică dispersarea unui nor de combustibil înainte de a detona norul, creând o undă de explozie intensă. Potrivit unui studiu al CIA din 1993, chiar dacă a doua stare eșuează, prima etapă poate fi în sine mortală, deoarece victimele vor fi sufocate de combustibilul care le absoarbe aerul din plămâni.

La începutul invaziei rusești, ambasadorul Ucrainei în SUA a acuzat Rusia că folosește bombe termobarice pentru a devasta suprafețe mari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…