Momentul în care ucrainenii înalță steagul într-un sat din estul Ucrainei VIDEO

Momentul în care ucrainenii înalță steagul într-un sat din estul Ucrainei VIDEO

Kievul a anunțat miercuri că forțele sale au eliberat satul Urojaine din regiunea estică Donețk, unde în ultimele zile au avut loc lupte crâncene, relatează CNN. Ministerul ucrainean al Apărării a publicat un clip cu secvențe din luptele pentru localitate și momentul în care soldații înalță steagul ucrainean.

Soldații ucraineani arborând steagul lângă un monument sovietic din satul Urojaine FOTO Captură

Situat la aproximativ 100 de kilometri sud-vest de orașul Donețk ocupat de forțele ruse, Urojaine se află în apropierea satului Staromaiorske, pe care soldații ucraineni l-au recucerit în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Imagini difuzate de forțele Kievului și geolocalizate de CNN arată soldați înălțând steagul ucrainean lângă un monument dedicat soldaților sovietici care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Militarii Brigăzii 35 de infanteriștii marini [...] împreună cu camarazii lor din Brigada 38 de infanteriști marinii și cu participarea altor unități ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei, au eliberat o altă așezare, Urojaine, în regiunea Donețk, ca parte a acțiunilor de contraofensivă”, a transmis armata ucraineană, care a distribuit clipul.

„Urojaine a fost eliberat. Apărătorii noștri sunt înfipți în tranșee la periferie. Ofensiva continuă", a anunțat anterior pe rețele de socializare ministrul adjunct al apărării, Ganna Malyar.

Forțele rusești care apărau acest sat se aflau de ceva vreme într-o situație precară, mai ales de când efectivele ucrainene au cucerit satul vecin Staromaiorske , în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Soldați ruși și bloggeri militari bine conectați au dat de înțeles că e doar o chestiune de timp până când Urojaine va cădea la rândul său, având în vedere că forțele ucrainene au reușit de atunci să îl atace din mai multe direcții.

Satul, cu o populație de 1.000 de oameni înainte de război, era o enclavă fortificată ocupată de forțele armate rusești poziționate de-a lungul râului Mokri Ialy, dar aflat până în așa-numita Linie Surovikin de apărare rusească, pe care trupele ucrainene o vor avea de înfruntat, a comentat Kiyv Post luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?