Momentul în care un avion de pasageri este interceptat de un avion de luptă F18 după ce un adolescent a ameninţat cu o bombă VIDEO

Momentul în care un avion de pasageri este interceptat de un avion de luptă F18 după ce un adolescent a ameninţat cu o bombă VIDEO

Imaginile surprind un avion de război spaniol F18 zburând aproape de avionul easyJet, Airbus A319.

Alerta de securitate a fost declanşată de un turist britanic în vârstă de 18 ani care a ameninţat că la bordul aeronavei se află o bombă. Acesta a fost arestat şi amendat de poliţişti.

Potrivit primelor informaţii, adolescentul făcea parte dintr-un grup care a călătorit pe insula Menorca din Marea Mediterană.

Avionul a aterizat de urgenţă, iar ulterior s-au făcut verificări, timp în care pasagerii au fost nevoiţi să aştepte pe pistă în jur de patru ore, scrie The Sun.

Potrivit poliţiei, adolescentul va trebui să plătească despăgubiri, care ar putea include costurile operaţiunii de verificare şi intervenţia Forţelor Aeriene Spaniole.

Imaginile distribuite pe reţelele sociale surprind avionul de luptă zburând lângă aripa decorată în mod distinct cu portocaliu, a avionului easyJet.

Videoclipul — care a fost vizionat de 51.000 de ori pe Twitter — îl arată pe pilotul avionului de luptă înclinându-şi aripile spre avionul easyJet — un semn înţeles de piloţi ca însemnând „vino după mine”.

Zborul EasyJet EZY8303 a fost apoi escortat până ce avionul a aterizat pe insula spaniolă Menorca.

Un purtător de cuvânt al Gărzii Civile a transmis: „Garda Civilă a arestat un tânăr britanic de 18 ani drept presupusul autor al unei infracţiuni de tulburare a ordinii publice în Mahon, Menorca. Ameninţarea cu bomba a fost făcută pe reţelele sociale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale