Momentul în care un recrut rus își scuipă și îmbrâncește ofițerul superior: „Îți rup capul!” VIDEO

Momentul în care un recrut rus își scuipă și îmbrâncește ofițerul superior: „Îți rup capul!” VIDEO

O înregistrare video în care un recrut rus își scuipă și lovește ofițerul superior căruia îi reproșează slaba calitate a instrucției și a echipamentului din dotarea trupelor a devenit virală pe rețelele de socializare.

FOTO Profimedia

„O să vin la voi, la comandament, și o să vă rup mâinile și picioarele la toți, unul cât unul. La fiecare 15 minute”, își amenință soldatul superiorul.

La un moment dat, recrutul e nemulțumit că ofițerul cu care vorbește stă cu mâinile în buzunare în timp ce îl ascultă.

„Scoate-și mâinile din buzunare! Dacă vrei să stăm așa, o să-ți scuip în gulerul de la haină”.

„De ce ai face asta?”, îl întreabă ofițerul.

„De ce nu?”, răspunde recrutul care îl scuipă și apoi îl îmbrâncește pe superior, adăugând „Te sparg, îți rup capul! Sunt sportiv de performanță!”.

„Sașa, potolește-te!”, spun câțiva militari care încearcă să-și calmeze camaradul.

Într-o altă înregistrare a aceleiași scene, filmată din alt unghi, recrutul se plânge de calitatea instrucției și de faptul că, la puținele ședințe de tragere, militarii ruși sunt puși să tragă, fără gloanțe, în „ținte imaginare” și să imite sunetul armei, potrivit Digi24.

„De ce ne dați rahaturi chinezești și nu veste antiglonț ale armatei ruse? Le-am testat și glonțul a trecut prin vestă!

Pentru ce rahat am nevoie de asta? O să mărșăluim în pas de defilare la război? Nu? Și atunci pentru ce o facem?”, spune recrutul.

De asemenea, militarul îi reproșează superiorului faptul că instrucția este alcătuită, mai mult, din „simulări”.

„Simulăm trageri, simulăm exerciții, simulăm marșuri. Punem două încărcătoare și tragem în direcția unui inamic imaginar în poligonul de tancuri Infanteriști, în direcția inamicului imaginar, foc! Și apoi, toată lumea face Ta-ta-ta!

O singură dată am fost în poligonul de trageri cu armamentul de infanterie! În rest, am frecat-o în poligonul de tancuri!

Te întreb de ce tragem asupra unor ținte imaginare?”, strigă Sașa.

Ofițerul încearcă să-i explice recrutului că instrucția are rolul realizării „coeziunii” între militari, iar acesta reacționează violent.

„Ce coeziune? Nu vrei tu să vii cu noi și să alergi pe aici și să exersezi niște coeziune alături de noi? La dracu, de două săptămâni o lălăim pe aici, în două săptămâni am fost la trageri de 5 ori, am tras de fiecare dată 15 gloanțe!”, strigă recrutul rus către ofițerul său superior.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani