Momentul în care un tanc este „înghițit” de o tranșee pe un câmp cu fortificații dense VIDEO

Momentul în care un tanc este „înghițit” de o tranșee pe un câmp cu fortificații dense VIDEO

O înregistrare video captată din dronă pare să arate un vehicul miliar înghițit de o tranșee reprezentând prima linie a apărărilor rusești situate în regiunea Zaporojie, relatează Insider.

Un clip filmat din drone surprinde un tanc înghițit de un șanț pe un câmp fortificat FOTO Captură

Clipul ar fi fost realizat de partea rusă și surprinde mai multe straturi de fortificații rusești în spatele tranșeei, inclusiv linii formate din dinți de dragon anti-tanc.

Conturile ce analizează informații din surse deschide au geolocalizat imaginile ca provenind de pe un câmp din jurul localității Verbove, în regiunea Zaporojie, unde sunt în curs contraatacuri ucrainene pe care oficiali ruși, bloggeri și oficiali le descriu drept majore.

Înregistrarea video cu vehiculul militar înghițit de șanțul antitanc a apărut pe rețelele de socializare fără detalii precum tipul acestuia, dacă era cu echipaj sau fără sau circumstanțele care au dus la prăbușirea sa în șanț.

Ucrainenii ar ajuns pentru prima dată la fortificațiile de tip dinți de dragon

De-a lungul liniei sudice a frontului, forțele ucrainene au ajuns pentru prima dată la fortificațiile de tip „dinți de dragon”, a relatat CNN, care spune că a geolocalizat un clip ce surprinde acest fapt într-o zonă situată la est de localitățile Nove și Harkove, în apropiere de Robotino, de-a lungul axei Melitopol, în regiunea ocupată Zaporojie.

Ucraina nu a comentat niciun fel de progrese în apropiere de Robotino, Statul Major General rezumându-se să transmită că „forțele de apărare ucrainene continuă să desfășoare operațiunea ofensivă pe axele Melitopol și Berdiansk, consolidându-și pozițiile".

Forțele ucrainene și-au consolidat câștigurile de-a lungul frontului de sud după ce au reușit joi să captureze satul Staromaiorske din regiunea Donețk și au respins atacurile rusești în est, au anunțat vineri oficialii militari ucraineni.

"[Joi], sub tirul intens al aviației și artileriei inamice, soldații ucraineni au eliberat așezarea Staromaiorske din regiunea Donețk și consolidează liniile obținute", a transmis vineri purtătorul de cuvânt al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Andrii Kovalov.

"În același timp, inamicul a făcut încercări nereușite de a recâștiga terenul pierdut în zonele Rivnopil și Makarivka din regiunea Donețk", a spus el, adăugând totuși că "ocupanții ruși continuă să opună o rezistență puternică".

Se așteaptă ca forțele ucrainene să își îndrepte atenția spre satul vecin Urozhaine, aflat peste râul Mokri Iali, la est. Oficialii ruși și bloggeri militari pro-Moscova și-au exprimat îngrijorarea că pozițiile trupelor ruse vor fi de acum foarte greu de menținut.

Se crede că forțele armate ucrainene au pornit o contraofensivă de amploare împotriva liniilor defensive stratificate din sudul țării în ultimele zile. S-au produs mișcări semnificative de-a lungul liniilor de front, în care au fost angajate un număr mare de blindate și trupe, dar rămâne de văzut dacă acesta este actul principal.

„Forțele #ucrainene au lansat o operațiune mecanizată semnificativă de #contraofensivă în vestul regiunii #Zaporizhia pe 26 iulie și se pare că au străpuns anumite poziții defensive rusești la sud de #Orikhiv”, au scris analiștii de la Institutul pentru Studii de Război (ISW) pe 27 iulie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene