Mondialul de handbal, semifinale fascinante: Amănuntul evidențiat de statisticieni

Mondialul de handbal, semifinale fascinante: Amănuntul evidențiat de statisticieni

Spania va înfrunta deţinătoarea trofeului, Danemarca, iar Suedia va întâlni Franţa, în semifinalele Campionatului Mondial de handbal masculin din Suedia şi Polonia, o reeditare a semifinalelor ediţiei trecute!

Danemarca, echipă care a cucerit ultimele două titluri mondiale, a învins în urmă cu doi ani Spania cu 35-33, în timp ce Suedia a învins Franţa cu 32-26.

În sferturile disputate miercuri, Suedia, echipa gazdă şi campioana europeană en titre, a învins Egiptul cu 26-22, însă l-a pierdut pe Jim Gottfridsson, ieşit accidentat la o mână. Niclas Ekberg a înscris 6 goluri, iar Lukas Sandell şi Eric Johansson, câte 4, pentru scandinavi, vicecampioni mondiali în urmă cu doi ani. Pentru africani, Mohamed Shebib (CS Dinamo Bucureşti) a marcat 4 goluri, iar Ali Zein (CS Dinamo), un gol.

Franţa, campioana olimpică en titre, care a încheiat pe patru ediţia precedentă a Mondialului, a câştigat fără emoţii în faţa Germaniei, cu 35-28, având un portar în zi de graţie, rezerva Remi Desbonnet, după 14 mingi parate din 30 de aruncări.

Spania, vicecampioana europeană şi medaliată cu bronz la CM 2021 şi la JO 2020, a avut nevoie de două reprize de prelungiri pentru a trece de Norvegia, cu 35-34. Dani Dujshebaev i-a salvat pe iberici (25-25), cu un gol chiar înainte de expirarea timpului regulamentar. Apoi a fost rândul nordicilor a smulgă egalarea (29-29), cu cinci secunde înainte de finalul primei reprize a prelungirilor, prin Kristjan Bjoernsen. Scandinavul a fost apoi cel care a ratat egalarea, la ultimul atac, în faţa portarului Gonzalo Perez De Vargas, după ce Dani Dujshebaev reuşise golul care a făcut în cele din urmă diferenţa, cu 45 de secunde înainte de final.

Danemarca a surclasat Ungaria în celălalt sfert de finală, cu 40-23. Matias Gidsel a marcat 9 goluri şi a dat patru pase decisive. Danezii au stabilit un record de invincibilitate cu acest prilej la Campionatul Mondial, 26 de meciuri consecutive, ultima oară pierzând în 2017, în optimi, contra Ungariei.

Semifinalele vor avea loc vineri: Spania - Danemarca (la Gdansk, 19:00, ora României) şi Suedia - Franţa (Stockholm, 22:00).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...