Monica Ghiurco, aviz negativ din partea comisiilor de cultură

Monica Ghiurco, aviz negativ din partea comisiilor de cultură

Monica Ghiurco, cea de-a două propunere a Consiliului de Administraţie al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al SRTV, a fost avizată negativ luni de comisiile reunite de cultură ale Parlamentului.

Monica Ghiurco, aviz negativ din partea comisiilor de cultură (Imagine Zoltan Lorencz / Mediafax Foto)

Monica Ghiurco a primit 19 voturi ''împotrivă'' şi 18 ''pentru'', avizul fiind consultativ.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea , a declarat luni că parlamentarii social-democraţi au rezerve în ceea ce o priveşte pe Monica Ghiurco, susţinând că, pentru că aceasta este în proces chiar cu postul public, situaţia este ''nelalocul ei''.

Deputaţii şi senatorii se reunesc luni la ora 18,00 în şedinţă comună pentru a valida noul preşedinte-director general, în condiţiile în care postul public de televiziune este fără conducere de aproape 3 săptămâni.

Pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR a candidat şi Irina Radu, susţinută de PSD, al cărei interimat la conducerea postului public a expirat în data de 23 martie.

Noul CA al TVR a avut dificultăţi în alegerea unei propuneri pentru şefia TVR după ce prima nominalizare, George Orbean, propus de Guvern, a fost respins şi el de comisii şi de plenul Parlamentului ca urmare a opoziţiei PSD şi ALDE.

PNL şi-a arătat susţinerea pentru Monica Ghiurco. ''Votul nostru se va îndrepta către orice candidat care nu aparţine PSD-ului, pentru că ni se pare abominabil să laşi PSD-ului orice funcţie doar pentru că au nevoie de dimineaţă până seara să mai politizeze în continuare o instituţie şi s-o folosească ca platformă în an electoral. Este, ştiu, un vis al domnului Dragnea şi al PSD-ului care sper să nu se împlinească. Vom vota cu propunerea venită de la Consiliul de Administraţie'', a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu , într-o conferinţă de presă la Sibiu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria