Monica Niculescu - Nu știu ce ar fi trebuit să fac ca să câștig, chiar simțeam că pot să o înving pe Petkovic

Monica Niculescu - Nu știu ce ar fi trebuit să fac ca să câștig, chiar simțeam că pot să o înving pe Petkovic

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu, numărul 31 mondial, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că nu știe ce ar fi trebuit să facă pentru a câștiga meciul cu Andrea Petkovic (30 WTA), dar a simțit că o poate învinge pe aceasta.

"A fost interesant, am intrat foarte bine în meci, am luat acel prim set cu 6-0 cred, nici nu mai știu. Mă bucur că m-am mișcat bine în teren, iar alături de public a fost din nou fantastic. Îmi pare rău că am avut atâtea șanse, am avut acele două servicii în setul doi și nu am reușit să câștig. Dar mi s-a părut că am jucat foarte bine, nu știu ce ar fi trebuit să fac ca să câștig. Chiar simțeam că pot să o bat, am fost acolo la două puncte de meci, îmi pare rău. Poate nu am fost așa de inspirată. Dar nu știu ce s-a întâmplat, îmi pare rău. Ea după ce a revenit de la acel 15-40 cred că a luat opt mingi la rând. Deci a jucat perfect, nu știu, poate m-am înmuiat și eu puțin", a spus Niculescu la finalul partidei cu Petkovic, care a adus victoria Germaniei în barajul cu România pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup.

Singurul lucru pe care și-l reproșează Niculescu este că la scorul de 6-5 și 40-15 în setul secund nu a riscat pentru a câștiga una dintre cele două mingi de meci pe care le-a avut. "Dacă am ceva să îmi reproșez e faptul că la 40-15 am vrut să dau cât pot, pentru că tocmai reușisem un as, dar nu am riscat și am servit la sigur. Poate acolo trebuia să îmi urmez primul instinct și să joc servici-vole. Apoi, la 40-30 am dat cât am putut, dar serva mi-a ieșit la trei metri afară. Apoi nici nu mai știu ce s-a întâmplat, dar parcă nu mai eram așa de sigură. Dacă vă vine să credeți, eu am mai jucat la Beijing cu Petkovic, am avut și acolo trei mingi de meci și m-a bătut. Acum am avut două mingi de meci și iar m-a bătut. Ea face des chestia asta", a adăugat jucătoarea română.

Niculescu susține că România, care a retrogradat în Grupa Mondială II, are puterea de a reveni între primele opt echipe în Fed Cup, mai ales dacă va juca din nou la Cluj-Napoca. "Publicul a fost excelent, chiar îmi place să joc aici, la Cluj. M-a ajutat enorm, m-am simțit excelent, vreau să mai joc aici. Sunt nemaipomeniți fanii, să strigi două ore și ceva Monica, nu e ușor. Afară e frumos, dar au venit aici, în sală, și ne-au încurajat. Sper să mai jucăm la Cluj. Trebuie să gândim pozitiv pentru că, iată, am reușit să facem astfel de meciuri cu asemenea jucătoare. Deci putem să jucăm împotriva acestor țări puternice. Am câștigat experiență, am luptat, nu avem ce să facem, o luăm de jos. Nu avem ce să ne reproșăm, meciurile au fost bune, Simona a avut și o problemă medicală, asta e. Va fi o pauză lungă la Fed Cup. Dar avem forța să o luăm de la capăt dacă vom juca tot la Cluj. Sper să fim sănătoase, să jucăm cât mai bine și să urcăm în clasament", a explicat jucătoarea română.

Monica Niculescu (31 WTA) și Andrea Petkovic (30 WTA) se mai întâlniseră până acum de patru ori, fiecare adjudecându-și câte două victorii. Ultima oară, cele două jucătoare s-au întâlnit în 2014, în turul 1 al turneului de la Beijing, când jucătoarea germană s-a impus cu scorul de 2-6 7-6 (8) 6-4.

Echipa națională a României a pierdut barajul cu Germania și a retrogradat în Grupa Mondială II a Fed Cup după înfrângerea suferită, duminică, de jucătoarea de tenis Monica Niculescu (31 WTA) în meciul cu Andrea Petkovic (30 WTA) cu scorul de 6-0, 6-7 (1), 3-6, meci disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca .

Echipa Germaniei conduce cu 3-1 și se menține în Grupa Mondială a Fed Cup indiferent de rezultatul meciului de dublu dintre perechile Alexandra Dulgheru/Irina Begu și Annika Beck/Julia Goerges.

Sâmbătă, Irina Begu a pierdut cu scorul de 2-6, 3-6 meciul cu Angelique Kerber, iar Simona Halep a învins-o pe Andrea Petkovic cu 6-4, 6-7 (5), 6-4. În prima partidă de duminică, Simona Halep a pierdut cu scorul 2-6, 2-6 în fața numărului 3 mondial, Angelique Kerber.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.

În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…