Monica Niculescu, în optimi la Washington (WTA), contra Patriciei Țig

Monica Niculescu, în optimi la Washington (WTA), contra Patriciei Țig

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Washington, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, fază în care o va întâlni pe compatrioata sa Patricia Țig, după ce a dispus de japoneza Nao Hibino cu 6-3, 2-6, 7-6 (7).

Niculescu (29 ani, 59 WTA), cap de serie numărul șase, a trecut de niponă (25 ani, 72 WTA) după două ore și 24 de minute. Hibino a făcut nu mai puțin de 9 duble greșeli în acest meci.

Românca și-a adjudecat primul set cu 6-3, după ce a fost condusă cu 2-1 și a întors scorul la 4-2. Hibino a dominat setul al doilea, pe care l-a câștigat cu 6-2. În decisiv, Niculescu a condus cu 3-0, Hibino a întors scorul și a avut 5-3, apoi situația s-a răsturnat din nou și Monica a condus cu 6-5, pentru ca apoi meciul să ajungă în tie break. Niculescu a câștigat meciul după ce a fost condusă în tie break cu 5-3, transformând a patra minge de meci.

Monica și-a asigurat un cec de 3.420 și 30 de puncte WTA, ea fiind calificată și în sferturi la dublu, unde ea și Sania Mirza (India) sunt principalele favorite.

Niculescu și Țig (23 ani, 134 WTA) se vor înfrunta în premieră joi, când Simona Halep, principala favorită, o va întâlni pe Mariana Duque-Marino (Columbia).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria