Monitorizare/Agenta rusă Norica Nicolai, cea mai vocală propagandistică anti-UE din România în ultima lună

Monitorizare/Agenta rusă Norica Nicolai, cea mai vocală propagandistică anti-UE din România în ultima lună

Norica Nicolai, membră a ALDE România, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a fost în ultima lună una din cele mai vocale propagandiste anti-UE din România și a beneficiat de promovare din partea Sputnik și Lumea justiției sau Jurnalul, controlate de Dan Voiculescu.

Potrivit unei  monitorizări  a discursului anti-occidental în România, un proiect al asociației LINX, Nicolai a fost politicianul român poate cel mai agresiv în  martie , cu un discurs identic cu cel al propagandei anti-europene a Kremlinului.

Cea mai mare minciună pe care Norica Nicolai a spus-o, cel mai probabil cu bună știință, a fost că UE va finanța Franța cu 300 de miliarde de euro în criza generată de coronavirus, în timp ce România ar urma să primească doar un miliard de euro. Informația a fost preluată rapid și generos de către  SputnikJurnalul  a apărut la susținere, printr-un editorial de înfierare a Uniunii Europene.

Informația, însă, era complet falsă, așa cum  a demonstrat  Reprezentanța Comisiei Europene în România, care a arătat că suma de 300 de miliarde de euro provine din bugetul Franței, nu al UE, iar Comisia Europeană doar i-a permis Franței să-și cheltuie bani din propriul buget.

Norica Nicolai, însă, nu a retractat informația și nici nu și-a cerut scuze. De altfel, agenda ei era una cu totul contrară adevărului și spiritului european. După ce a răspândit fake news, Nicolai a plâns pe umărul italienilor, care sunt foarte aproape de o ieșire din Uniune, "un colos cu picioare de lut" (opinie preluată entuziast de  CotidianulSputnik  și  Lumea justiției )., scrie  Newsweek România .



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...