„Monstrul” care dă târcoale caselor și îi sperie pe români. „Eu muream acolo”

„Monstrul” care dă târcoale caselor și îi sperie pe români. „Eu muream acolo”

Secole la rând, oamenii și sălbăticiunile au trăit într-o relativă pace, însă în ultimii câțiva zeci de ani intră tot mai des în conflict. Iar uneori oamenii se sperie degeaba de specii inofensive și de multe ori își omoară „intrușii”, în necunoștință de cauză.

Tarantula românească îi sperie pe cei care suferă de arahnofobie. FOTO Unsplash

Printre speciile care provoacă spaimă se numără tarantula românească, în realitate un păianjen care aduce cu o tarantulă. Cu denumirea științifică Lycosa singoriensis, acesta e un păianjen-lup, de fapt chiar cel mai mare păianjen din România. De multe ori, tarantula românească se aciuează în curțile oamenilor, iar accidental chiar și în case, însă deși provoacă multă panică nici măcar nu e un păianjen care să muște.

Printre cei care s-au întâlnit cu păianjenul cu aspect de tarantulă se numără și o româncă din Ilfov. Ea i-a făcut o poză și a postat-o pe pagina de Facebook Fauna României - Conservare prin educaţie, în încercarea de a se lămuri cu ce specie s-a întâlnit. „Bună seara, vreau să știu dacă este Tarantula Românească, m-am trezit cu ea în casă. Ștefăneștii de jos, Ilfov”, a scris ea.

tarantula romaneasca jpg

Ce ați făcut cu ea?”, a întrebat-o cineva. „A dus-o soțul afara, eu nu aș fi fost în stare să fac nimic”, a răspuns femeia.

Eu muream acolo”, i-a dat dreptate altă doamnă. „Am în curte... îi văd rar, dar și când îi văd.... alergare de voie”, a scris altă femeie. „Leșinam lângă el” și „Poate e petul cuiva și s-a pierdut. Aș fi sarit de doi metri ca pisica”, au fost alte câteva comentarii în aceeași notă.

Alt internaut a trecut pe glumă. „Eu îi iubesc. Atunci când dau de vreunul prin casă (indiferent de specie), pun mâna pe el (cu grijă să nu-l vatăm), îi explic cât este el de frumos și ce drag îmi este, după care merg cu el pe terasă și îl azvârl peste balustradă în grădină, cu capul în jos”.

Alții au încercat să lămurească despre ce specie este vorba. „Ea este (n.r. - tarantula românească). Am găsit și eu câteva în Cosmopolis”, a confirmat o primă persoană. „Da, și eu zic că ea este...”, a scris altul. „Pare a fi Păianjenul Lup, după aspect!”, a încercat cineva.

„Am avut-o și eu, în copilărie. Îi plăceau muștele, le păpa întregi, o hrăneam din palmă. Era adorabilă”, și-a amintit cineva. Altcineva a venit cu sfaturi cum ar putea fi alungat „monstrul” sau măcar ținut la distanță de casă. „E superb, dar eu îi admir afară, în casă dacă îl văd mă mut. Luați o bucată de săpun și dați de jur împrejurul ușilor (tocurile) și a geamurilor și nu mai intră în casă.” „Trimite mesaj la National Geographic”, a mai fost una dintre zecile de replici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat