Monumentul funerar al lui Karl Marx a fost vandalizat la Londra

Monumentul funerar al lui Karl Marx din cimitirul Highgate din nordul Londrei a fost vandalizat, informează Reuters. Aparent, marmura a fost spartă cu ciocanul. Poliţia a anunţat că a fost sesizată despre incident, iar ancheta s-a încheiat deja, după primele investigaţii.

În fotografiile de la faţa locului se pot vedea zgârieturi pe piatra de mormânt şi cioburi, iar epitafurile lui Marx, al soţiei sale şi al unui nepot au fost deteriorate.

 


Foto: (C) Peter Nicholls / REUTERS


Monumentul funerar al filosofului este înscris pe lista obiectivelor britanice de interes istoric deosebit, arată Friends of Highgate Cemetery Trust, o asociaţie a susţinătorilor cimitirului respectiv. În trecut, mormântul a mai fost mânjit cu vopsea, iar în 1970 a avut loc o tentativă de distrugere cu ajutorul unei bombe, reaminteşte Reuters.

Şi alte monumente din Londra au fost atacate în ultimele săptămâni. Printre altele, a fost aruncată vopsea pe o statuie a fostului prim-ministru Winston Churchill şi pe o sculptură în onoarea comandamentului pentru bombardamente al forţelor aeriene britanice (Royal Air Force) din Green Park. Deocamdată, în niciunul din aceste cazuri nu au avut loc arestări.

 


Foto: (C) Peter Nicholls / REUTERS


Scrierile lui Marx, în special Capitalul şi (în colaborare cu Friedrich Engels) Manifestul Partidului Comunist au fost folosite ca argumente ideologice de regimurile comuniste din întreaga lume. Karl Marx a trăit la Londra din 1849 până la moartea sa, în 1883. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 „Un mafiot prins... cu raţa-n gură" / Ana Birchall, pe foc automat despre Iordache

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios