Moody's confirmă ratingurile unor bănci din România

Moody's confirmă ratingurile unor bănci din România

Moody's a confirmat marţi la "Baa1" ratingurile pentru depozitele pe termen lung ale BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi Băncii Comerciale Române (BCR) şi la "Baa1" ratingurile pentru datoriile şi depozitele pe termen lung ale Raiffeisen Bank, în timp ce perspectivele au fost revizuite în creştere, de la negative la stabile, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Acţiunea de marţi vine după ce agenţia a confirmat vineri la "Baa3" ratingul pe termen lung al României şi a îmbunătăţit de la negativă la stabilă perspectiva atribuită ratingului.

Confirmarea ratingurilor băncilor şi schimbarea perspectivei la stabilă este determinată de schimbarea perspectivei atribuită ratingului României la stabilă şi reflectă opinia Moody's privind corelaţiile semnificative de risc dintre o bancă şi ţara în care operează. Ratingurile pentru datorii şi depozite sunt în mod tipic constrânse la două trepte peste ratingul obligaţiunilor suverane, reflectând opinia agenţiei că aşteptata pierdere a instrumentelor băncii este puţin probabil să fie semnificativ sub cea a datoriei suverane.

Calificativul pentru soliditatea financiară (BCA) al celor trei bănci este la "Baa3", iar perspectivele stabile atribuite ratingurilor lor sunt aliniate cu perspectiva ratingului suveran.

O îmbunătăţire a ratingurilor băncilor ar putea avea loc ca urmare a revizuirii în creştere a ratingului obligaţiunilor guvernamentale în combinaţie cu o îmbunătăţire a calificativului pentru soliditatea financiară, în urma îmbunătăţirii profilelor financiare.

Orice deteriorare a solvabilităţii României ar exercita presiuni descendente asupra ratingurilor băncilor. În plus, băncile ar putea fi retrogradate dacă slăbiciunea profilelor lor financiare duce la o retrogradare a calificativului pentru soliditatea financiară, apreciază Moody's. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”