Morgan Freeman: „Termenul afro-american este insultător. Africa nu este o țară, este un continent“

Morgan Freeman: „Termenul afro-american este insultător. Africa nu este o țară, este un continent“

Actorul american Morgan Freeman a declarat într-un interviu pentru Sunday Times că se simte insultat de Luna Istoriei Negre și de termenul „afro-american“

Morgan Freeman

Actorul și regizorul de film Morgan Freeman , câștigător al Premiului Oscar, care la 1 iunie împlinește 86 de ani, a dezvăluit că două lucruri nu-i plac: Luna istoriei negre, pe care o consideră a fi o insultă și termenul „afro-american“.

„Nu subscriu la acest titlu. Oamenii de culoare au avut diferite titluri până la cuvântul cu "n" și nu știu cum de aceste lucruri au o asemenea priză, dar toată lumea folosește expresia «afro-american». Ce înseamnă cu adevărat? Majoritatea oamenilor de culoare din această parte a lumii sunt corcituri. Și spuneți Africa ca și cum ar fi o țară, când este un continent, ca Europa."

Când reporterul de la The Sunday Times l-a evocat pe Denzel Washington, care a spus odată: "Sunt foarte mândru că sunt negru, dar negru nu este tot ce sunt", Freeman a adăugat: "Da, exact. Sunt total de acord. Nu mă poți defini în acest fel".

Citatele lui Freeman amintesc de cele recente făcute de Idris Elba, care a agitat rețelele de socializare în luna februarie după ce a dezvăluit că nu se referă la el însuși ca "actor de culoare", deoarece acest lucru îi impune limitări în carieră. "Ca oameni, suntem obsedați de rasă", a declarat Elba pentru Esquire U.K. "Și această obsesie poate într-adevăr să împiedice aspirațiile oamenilor. Rasismul este foarte real. Dar, din punctul meu de vedere, este atât de puternic pe cât îi permiți să fie".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”