Moscheea Al-Aqsa: Israelul a depăşit „linia roşie“, declară Erdogan

Moscheea Al-Aqsa: Israelul a depăşit „linia roşie“, declară Erdogan

Turcia a condamnat miercuri confruntările produse la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan apreciind că Israelul a depăşit "linia roşie", potrivit AFP.

Președintele turc Erdogan FOTO: Profimedia

"Turcia nu poate să rămână tăcută în faţa acestor atacuri. Lipsa de pietate faţă de moscheea Al-Aqsa este linia noastră roşie", a declarat Erdogan în faţa unei adunări de pensionari, în timpul unei cine de iftar - masa luată în fiecare seară de către musulmani după apusul soarelui în timpul postului din luna Ramadanului, transmite Agerpres.

"Palestinienii nu sunt singuri", a afirmat preşedintele turc, aflat în campanie electorală pentru reînnoirea mandatului.

Înaintea sa, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu calificase drept "inacceptabile" confruntările de marţi de la moscheea Al-Aqsa .

"Condamnăm cu fermitate aceste atacuri", a insistat el în marja summitului NATO de la Bruxelles.

"Normalizarea cu Israelul a început, dar angajamentul nostru nu poate fi făcut în detrimentul cauzei palestiniene şi principiilor noastre", a spus în continuare Cavusoglu, apreciind că "aceste atacuri au depăşit limita".

Poliţia israeliană a anunţat "arestarea a peste 350 de persoane" în cursul confruntărilor violente cu cei pe care i-a prezentat ca "agitatori" în moscheea Al-Aqsa din Ierusalim în noaptea de marţi spre miercuri.

Confruntările, în interiorul unuia dintre cele mai emblematice lăcaşuri de cult musulmane din lume, au survenit în mijlocul Ramadanului (luna de post tradiţională pentru musulmani) şi când evreii se pregătesc de Paşte, începând de miercuri seară, într-un climat tensionat între israelieni şi palestinieni de la începutul anului.

Israelul şi Turcia şi-au definitivat în ianuarie reluarea completă a relaţiilor lor diplomatice după mai mulţi ani de criză, notează AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina