Moscova 2004

Moscova 2004

Moscova 2004. Să ne mai mirăm de ce șobolanul roșu Ș.Nicolae face astfel de declarații? 

Că nu „înţelege” cu cine s-au luptat partizanii anticomunişti din munţi şi că acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor României? Chiar am uitat cu toții cine l-a crescut la sân pe acest șobolan?

”Rezistenţa anticomunistă începută în 1944, când România era încă în război - de partea Aliaţilor după 23 august -, este una care slăbea capacitatea de apărare a României. Era mai degrabă îndreptată împotriva intereselor României. Mai mult, dacă îmi spuneţi că era un lucru bun că CIA organiza operaţiuni de slăbire a capacităţii de apărare a României sub pretextul că o fac împotriva regimului comunist este mai degrabă ticăloşie ce făceau. Era punerea în slujba unei puteri străine, valabilă oricând. După 1958 trupele sovietice au părăsit România. Mi-e foarte greu să disting – v-am spus, am în familie şi foşti legionari, şi foşti luptători în Bucegi, unii şi cu funcţii -, am încercat să înţeleg toate aceste lucruri şi sunt destul de echilibrat, nu sunt un fanatic al vreunei opţiuni. Dar mi se pare că ne arogăm merite care nu există”, a declarat Şerban Nicolae luni.

”Au atacat trupe de Securitate române provenite din foştii jandarmi, nu aveau niciun fel de efect în ceea ce priveşte puterea de tip comunist de inspiraţie sovietică înstalată la Bucureşti, absolut niciun efect. Iar faptul că CIA, la momentul respectiv cunoscând tratativele de la Ialta, de la Postadm, cunoscând şi celebrul şerveţel al împărţirilor geopolitice dintre Stalin şi Churchill, în egală măsură doi criminali, desfăşura acţiuni de acest tip pe teritoriul României, n-au cum să-mi spună că asta era luptă pentru libertate sau că ar trebui să o aplaudăm” a mai spus șobolanul roșu.

SURSA foto:  Camelia Tabacu .

CV. Șerban Nicolae, de la Mecanică Fină la Drept

– muncitor Întreprinderea Mecanică Fină București până în 1992;
– 1993: referent Ministerul Tineretului și Sportului;
– 1997: licenţiat în Drept, avocat;
– 2001-2004: consilier prezidenţial pentru probleme juridice;
– 2002-2005 cadru didactic Universitatea „Spiru Haret“;
– 2004: ministru pentru relaţia cu Parlamentul;
– 2004, 2012, 2016 ales senator;
– 2009: doctor în Relaţii Internaţionale.
– 2017: președinte Comisia juridică Senat și membru Comisia SIE.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...