Moscova a aniversat 9 ani de la anexarea Crimeei, prin proteste în fața ambasadelor occidentale

Moscova a aniversat 9 ani de la anexarea Crimeei, prin proteste în fața ambasadelor occidentale

Activişti pro-Kremlin au protestat sâmbătă la Moscova în faţa ambasadelor a 20 de ţări considerate de Rusia drept "neprietenoase", cu ocazia aniversării a noua ani de la anexarea Peninsulei Crimeea, transmite AFP.

Crimeea, „fructul” dorit de Ucraina și Rusia. Foto: Arhiva Adevărul

Ţări precum Statele Unite, Regatul Unit şi Franţa "susţin Ucraina (...) şi livrează în mod activ arme letale regimului ucrainean", a explicat mişcarea de tineret "Molodaia gvardia" ("Tânăra Gardă") într-un comunicat.

"Cu ajutorul acestor arme letale, este prevăzut în planul lui Zelenski şi al lui Biden luarea înapoi a Crimeei" de la ruşi, a asigurat pentru AFP preşedintele mişcării, Anton Demidov, în timpul demonstraţiei din faţa ambasadei SUA. Mitingul din faţa ambasadei americane a reunit în jur de 400 de activişti care afişau pancarte pe care se putea citi "Statele Unite, tu semeni moartea", "Crimeea cu Rusia pentru totdeauna", a notat un corespondent al AFP.

În faţa ambasadei Marii Britanii s-au strâns aproximativ 200 de protestatari, potrivit unui jurnalist AFP. Conform informaţiilor furnizate de "Molodaia gvardia", totalul activiştilor pro-Kremlin care au protestat a fost de 5.000.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea pe 18 martie 2014, în urma unui referendum nerecunoscut de Kiev şi de comunitatea internaţională. Această anexare a adus Rusiei numeroase sancţiuni internaţionale, care s-au înăsprit după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /