Moscova a aniversat 9 ani de la anexarea Crimeei, prin proteste în fața ambasadelor occidentale

Moscova a aniversat 9 ani de la anexarea Crimeei, prin proteste în fața ambasadelor occidentale

Activişti pro-Kremlin au protestat sâmbătă la Moscova în faţa ambasadelor a 20 de ţări considerate de Rusia drept "neprietenoase", cu ocazia aniversării a noua ani de la anexarea Peninsulei Crimeea, transmite AFP.

Crimeea, „fructul” dorit de Ucraina și Rusia. Foto: Arhiva Adevărul

Ţări precum Statele Unite, Regatul Unit şi Franţa "susţin Ucraina (...) şi livrează în mod activ arme letale regimului ucrainean", a explicat mişcarea de tineret "Molodaia gvardia" ("Tânăra Gardă") într-un comunicat.

"Cu ajutorul acestor arme letale, este prevăzut în planul lui Zelenski şi al lui Biden luarea înapoi a Crimeei" de la ruşi, a asigurat pentru AFP preşedintele mişcării, Anton Demidov, în timpul demonstraţiei din faţa ambasadei SUA. Mitingul din faţa ambasadei americane a reunit în jur de 400 de activişti care afişau pancarte pe care se putea citi "Statele Unite, tu semeni moartea", "Crimeea cu Rusia pentru totdeauna", a notat un corespondent al AFP.

În faţa ambasadei Marii Britanii s-au strâns aproximativ 200 de protestatari, potrivit unui jurnalist AFP. Conform informaţiilor furnizate de "Molodaia gvardia", totalul activiştilor pro-Kremlin care au protestat a fost de 5.000.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea pe 18 martie 2014, în urma unui referendum nerecunoscut de Kiev şi de comunitatea internaţională. Această anexare a adus Rusiei numeroase sancţiuni internaţionale, care s-au înăsprit după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…

5 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro