Moscova a continuat să producă rachete și mai poate lansa între trei și cinci valuri de atacuri asupra Ucrainei, susține un general ucrainean

Moscova a continuat să producă rachete și mai poate lansa între trei și cinci valuri de atacuri asupra Ucrainei, susține un general ucrainean

Moscova mai are suficiente rachete pentru a lansa între trei și cinci valuri de atacuri asupra Ucrainei și folosește rachete vechi pentru a epuiza apărarea antiaeriană ucraineană, spune adjunctul serviciului de informații din Ucraina, generalul Vadim Skibițki.

Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri cu rachete și drone în ultimele trei luni FOTO EPA-EFE

Acesta a declarat într-un interviu pentru New York Times că printre rămășițele de rachete rămase în urma valului masiv de atacuri rusești asupra orașelor ucrainene începând din luna octombrie au fost descoperite rachete vechi de fabricație ucraineană predate Rusiei în urma acordului din anii `90 prin care Ucraina preda arsenalul nuclear în schimbul unor asigurări privind suveranitatea și integritatea țării.

„Conform calculelor noastre, (rușii) au rachete pentru încă trei până la cinci valuri de atacuri. Asta în cazul în care sunt lansate între 80 și 90 de rachete într-un val”, a spus generalul ucrainean.

În contextul în care se crede că Rusia își epuizează stocul de rachete de precizie, acesta a mai afirmat că de la începutul războiului fabricile rusești au avut capacitatea de a produce 240 de rachete de precizie Kh-101 și circa 120 de rachete de croazieră Kalibr lansate de pe mare.

În ciuda sancțiunilor occidentale, Rusia a continuat să producă noi rachete de precizie, cel mai recent în luna octombrie, potrivit unui raport publicat săptămâna trecută de Conflict Armament Research, un grup independent cu sediul în Marea Britanie care identifică și urmărește armele și munițiile folosite în războaie, relatează NYT.

Iuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, a declarat că, după ultimul asalt, anchetatorii au găsit mai multe fragmente care indică faptul că rachetele de croazieră de precizie folosite în atac au fost fabricate în ultimele săptămâni.

Rusia folosește rachete fabricate recent", a declarat el joi la radioul ucrainean.

Potrivit adjunctului serviciului ucrainean de informații Moscova folosește rachete mai vechi pentru a epuiza apărarea antiaeriană a Ucrainei.

"Mai întâi este lansată racheta Kh-55; noi reacționăm la ea. Este ca o țintă falsă", a arătat generalul Skibițki, într-un interviu la sediul serviciilor de informații militare din Kiev săptămâna trecută, înainte de ultimele lovituri cu rachete din întreaga țară.

După ce apărarea aeriană ucraineană este angajată, bombardierele rusești lansează rachetele mai moderne, cu focoase distructive, a spus el.

Potrivit generalului de brigadă Oleksi Hromov, adjunct al șefului Statului Major General ucrainean, în cursul lunii noiembrie, apărarea aeriană ucraineană a doborât 72% din cele 239 de rachete de croazieră rusești lansate asupra teritoriilor ucrainene, și 80% din cele 80 de drone Shahed-136 de fabricație iraniană folosite în atacuri.

Dintre cele 70 de rachete lansate în valul de luni, apărarea ucraineană a doborât 60, adică 85 la sută.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

4 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

5 Rusia, oameni buni...