Moscova a plasat soldați în spatele liniei de front pentru a împușca dezertorii, afirmă serviciile secrete ucrainene

Moscova a plasat soldați în spatele liniei de front pentru a împușca dezertorii, afirmă serviciile secrete ucrainene

Moscova a instalat o linie de trupe în spatele celei de front a cărei sarcină este de a împușca pe oricine încearcă să fugă de lupte, afirmă serviciile secrete ucrainene în baza unei discuții telefonice interceptate.

Soldați ruși FOTO Profimedia

O înregistrare audio de cinci minute făcută publică de serviciile secrete ucrainene pare să indice existența unei rupturi între soldații ruși implicați în războiul din Ucraina, unii dintre ei fiind obligați să stea în spatele liniei de front și să împuște eventuali dezertori.

Această înregistrare audio se referă la o discuție telefonică între un soldat rus și soția sa. Bărbatul spune că a primit ordin să „elimine” orice soldat care fuge de pe front.

„Ne-au mutat înapoi pe linia a doua, au loc împușcături undeva în fața noastră, dar ne-am întors deocamdată în tranșee”, spune soldatul.

„Au adus pușcăriași aici, dar i-au trimis undeva pe front. Și stăm aici pe post de detașament care blochează retragerea. Dacă cineva fuge înapoi, îl eliminăm”, continuă el.

„Ce coșmar!”, reacționează soția sa.

Nu este clar unde se află soldatul rus, dar el a vorbește despre condiții dure de viață, chinuindu-se să găsească ceva de mâncare sau o sursă de căldură.

De la decretarea mobilizării parțiale în Rusia, pe 21 septembrie, mass-media independentă, activiști pentru drepturile omului și bărbați recent încorporați relevă o imagine sumbră a unui efort haotic al Kremlinului de a aduna cât mai mulți bărbați și de a-i împinge cât mai repede cu putință în prima linie, indiferent de calificare, pregătire și înzestrare.

Noii recruți s-au plâns în videoclipuri postate pe rețelele de socializare de lipsa echipamentelor, condiții precare de viață și pregătirea deficitară primită din partea armatei ruse.

Presa rusă a scris deja despre numeroasele decese înregistrate în rândul bărbaților ruși recent mobilizați. Rudele lor cred că această situație este cauzată de faptul că nu au fost antrenați suficient.

Analistul militar Pavel Luzin spune că armata rusă nu este capabilă să antreneze sute de mii de oameni. „Armata nu era pregătită pentru mobilizare. Nu s-a pregătit niciodată pentru acest lucru”, a declarat el, potrivit „Daily Mail”.

Potrivit lui Vladimir Putin, circa 220.000 de rezerviști au fost recrutați până la jumătatea acestei luni. Pe 21 septembrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, miza pe încorporarea a 300.000 de rezerviști. Nu este clar dacă Rusia va reuși să înroleze încă 80.000 de bărbați în următoarele două săptămâni, scrie „Daily Mail”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu