Moscova acuză Kievul că plănuiește să invadeze Transnistria

Moscova acuză Kievul că plănuiește să invadeze Transnistria

Ministerul rus al Apărării a învinuit joi Ucraina că are de gând să invadeze Transnistria după o operațiune sub steag fals, relatează agenția de presă RIA Novosti, citată de Reuters.

Ministerul rus al Apărării susține că Ucraina plănuiește să invadeze Transnistria.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că Ucraina are de gând să organizeze un atac al trupelor pretins rusești ca pretext pentru invazie, conform RIA.

În plus, agenția de știri TASS relatează cu Ucraina vrea să invadeze regiunea separatistă „în viitorul apropiat”. La această operațiune ar urma să participe și membrii regimentului Azov.

Potrivit informațiilor disponibile, regimul de la Kiev pregătește în viitorul apropiat o provocare armată împotriva Republicii Moldovenești Nistrene, care va fi efectuată de unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv cu implicarea formațiunii naționaliste Azov (recunoscută ca organizație teroristă în Rusia și interzisă - n.red. TASS)", a menționat ministerul rus al Apărării.

Mai mult decât atât, ministerul rus al Apărării a declarat că ucrainenii vor să arunce vina pe Rusia pentru conflict iar „sabotorii ucraineni implicați în invazia înscenată vor fi deghizați în uniforme de militari ai Forțelor Armate ale Federației Ruse".

Ministrul adjunct de Externe rus Mihail Galuzin a afirmat că Occidentul a instruit Guvernul de la Chișinău să înceteze orice interacțiune cu administrația transnistreană sprijinită de Rusia.

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a avertizat că Rusia pregătește o lovitură de stat pentru a răsturna Guvernul și a atrage Transnistria în războiul declanșat în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”