Moscova acuză Washingtonul de scurgere de informaţii financiare confidenţiale în media despre diplomaţi ruşi aflaţi în SUA

Moscova acuză Washingtonul de scurgere de informaţii financiare confidenţiale în media despre diplomaţi ruşi aflaţi în SUA

Ministerul de Externe rus a acuzat joi oficiali americani de scurgere de informaţii financiare confidenţiale către media despre diplomaţi ruşi aflaţi în post în Statele Unite ale Americii (SUA) şi a cerut ca cei responsabili să fi pedepsiţi, relatează agenţia Reuters.

În cursul acestei săptămâni, site-ul american BuzzFeed a relatat că oficialii americani care investighează presupusa interferenţă a Kremlinului în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 examinează înregistrările unor tranzacţii financiare în care sunt implicaţi diplomaţi ruşi. BuzzFeed a citat detalii despre unele transferuri bancare.

''Este evident că aceasta nu ar fi putut să se întâmple fără cunoştinţa autorităţilor acelei ţări (SUA)'', a afirmat MAE rus într-un comunicat. ''Cu alte cuvinte, încălcarea secretului privind conturile ambasadei şi ale staff-ului său, care au imunitate diplomatică, este acţiunea birocraţiei Washingtonului'', precizează ministerul.

Potrivit comunicatului, tranzacţiile despre care s-au scurs informaţii în presă nu conţineau altceva decât plăţi obişnuite, dar ele erau distorsionate pentru a provoca suspiciuni.

''Încă o dată trebuie să menţionăm că Washingtonul nu asigură condiţii corespunzătoare pentru funcţionarea misiunilor diplomatice ale Rusiei. Presiunea asupra lor este continuă şi din ce în ce mai mare'', afirmă MAE rus.

În comunicat, Moscova le cere autorităţilor americane ''să înceapă, în sfârşit, să-şi respecte legislaţia naţională şi obligaţiile internaţionale, să înceteze imediat distribuirea ilegală de informaţii confidenţiale şi să-i considere responsabili pe cei care se fac vinovaţi, inclusiv pe cei care deţin posturi importante în administraţia de stat americană''. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?