Moscova ameninţă cu un „conflict militar direct între puteri nucleare” dacă Occidentul mai livrează arme Ucrainei

Moscova ameninţă cu un „conflict militar direct între puteri nucleare” dacă Occidentul mai livrează arme Ucrainei

„Provocând o agravare a crizei ucrainene şi declanşând o confruntare hibridă feroce cu Rusia, Washingtonul şi aliaţii săi balansează periculos pe marginea unei confruntări militare deschise cu ţara noastră, iar asta înseamnă un conflict militar direct între puteri nucleare”, a afirmat Zaharova. Ea face aluzie la livrarea de arme occidentale către Ucraina pentru sprijini ţara în luptele contra Rusiei.

Într-un comentariu publicat, marţi, pe site-ul oficial al MAE rus, Maria Zaharova subliniază că „evident, un astfel de conflict prezintă riscul unei escaladări nucleare”.

„Cu toate acestea, partidul de guvernământ japonez preferă să nu observe o astfel de politică destabilizatoare a patronului său american”, afirmă purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, a cărei declaraţie se vrea un răspuns la afirmaţiile premierului japonez în exerciţiu Fumio Kishida, potrivit căruia există un pericol real ca Rusia să folosească arme nucleare în Ucraina.

Ea subliniază că „sunt absolut inacceptabile tentativele de a distorsiona, în scopuri propagandistice, logica descurajării pe care se bazează comentariile oficiale ale Rusiei asupra problemelor nucleare” şi că Rusia este prezentată „ca o ţară care ameninţă cu arme nucleare”, scrie Agerpres.

Maria Zaharova spune că „în prezent, principalele riscuri nucleare sunt generate tocmai de patronul Japoniei, SUA, sub a cărui 'umbrelă nucleară' reprezentanţii Tokyo îşi fac comentariile provocatoare".

Propaganda rusă de la posturile de TV ruse se axează pe ameninţări directe, inclusiv cu arme nucleare, împotriva SUA, Marii Britanii şi chiar Ucrainei, dar şi altor ţări din vecinătatea Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale