Moscova dezminte acuzațiile Ucrainei că a lăsat trupe în Belarus după exercițiile militare ''Zapad 2017''

Moscova dezminte acuzațiile Ucrainei că a lăsat trupe în Belarus după exercițiile militare ''Zapad 2017''

Rusia a dezmințit sâmbătă acuzațiile Ucrainei potrivit cărora Moscova a lăsat trupe în Belarus după exercițiile militare ''Zapad 2017'', precizând că militarii ruși s-au întors la bazele lor după încheierea manevrelor, relatează Reuters.

''În ce privește unitățile forțelor ruse care au luat parte la exercițiile militare strategice 'Zapad 2017', ele s-au întors toate la bazele lor permanente'', a declarat generalul rus Igor Konașenkov, citat de agenția Tass.

Declarația lui Konașenkov survine după ce comandantul șef al forțelor armate ucrainene, Viktor Mujenko, a afirmat că Rusia a lăsat trupe în urmă după efectuarea manevrelor în Belarus, în pofida promisiunii de a nu face acest lucru.

Potrivit lui Mujenko, Rusia și-a retras doar câteva unități din Belarus și că ea a mințit în legătură cu numărul soldaților săi aflați inițial acolo.

Un purtător de cuvânt al Ministerului belarus al Apărării a declarat că ultimul tren cu militari ruși și echipamente a părăsit Belarusul joi, 28 septembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”