Moscova dispusă să discute cu SUA despre dezarmarea nucleară (consilier al Kremlinului)

Moscova dispusă să discute cu SUA despre dezarmarea nucleară (consilier al Kremlinului)

Rusia este deschisă ideii de a discuta despre propunerea preşedintelui american Donald Trump privind un nou acord cu privire la dezarmarea nucleară la care să participe SUA, Rusia şi China, dar nicio negociere nu este în prezent în curs, a declarat un consilier de la Kremlin duminică, potrivit agenţiilor de presă Reuters şi TASS.

Citând responsabili americani, Washington Post informa joi că Donald Trump ceruse administraţiei sale să lucreze la un nou acord asupra controlului armelor cu ruşii şi chinezii din cauza costurilor crescânde ale cursei înarmării nucleare.

Moscova este pregătită să discute această problemă, a afirmat Iuri Uşakov în cadrul unei declaraţii făcute la televiziunea publică rusă şi difuzată duminică.

"Pentru a începe, trebuie ca acordurile existente deja asupra controlului armelor să fie respectate", a afirmat el. "Suntem pregătiţi de asemenea pentru noi acorduri, dar pentru aceasta este necesar să aibă loc discuţii oficiale şi din nefericire niciuna nu este angajată pentru moment", a adăugat consilierul pe probleme politice al preşedintelui rus.

Această declaraţie are un ton puţin mai optimist decât cea făcută sâmbătă de purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, care a apreciat că iniţiativa lui Donald Trump "nu este serioasă".

Relaţiile dintre Moscova şi Washington în această problemă în continuare sensibilă s-au tensionat de când cele două ţări au decis să se retragă din Tratatul din 1987 privind Forţele Nucleare Intermediare (INF). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /