Moscova l-a convocat pe ambasadorul Germaniei, după afirmaţiile lui Wolfgang Schäuble despre Rusia

Moscova l-a convocat pe ambasadorul Germaniei, după afirmaţiile lui Wolfgang Schäuble despre Rusia

Ambasadorul Germaniei a fost convocat la Ministerul rus de Externe după ce ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble, a comparat anexarea Crimeei cu ocuparea Sudetenland de către Adolf Hitler.

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Considerăm provocatoare declaraţiile cu caracter pseudo-istoric ale ministrului german", a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

"Aceste analogii sunt manipulări grosolane ale evenimentelor şi faptelor istorice. Domnul Schäuble trebuie tras la răspundere, în Germania", a continuat diplomaţia rusă.

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble, a comparat luni ocuparea Crimeei cu anexarea Sudetenland de către Adolf Hitler, potrivit ediţiei online a revistei Der Spiegel. "Hitler a folosit metode de acest fel în Sudetenland", a declarat Schäuble în faţa a aproximativ 50 de elevi berlinezi care participau la o discuţie despre Europa.

Ministrul german al Finanţelor a apreciat că preşedintele rus Vladimir Putin a utilizat aceleaşi argumente ca naziştii, afirmând sus şi tare că vrea să apere ruşii, consideraţi ca fiind ameninţaţi în Ucraina. În numele unui "pangermanism", Adolf Hitler a invadat şi anexat, în 1938, Sudetenland, o regiune situată în vestul Cehiei, afirmând că vrea să-i elibereze pe germani de opresiune, a sugerat ministrul german.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?